Efter kritik melder Tivoli ud: Berusede unge "gik langt over grænsen"

Onsdag kaldte havedirektør publikummet "livligt". Nu har piben frem mod fredagens koncert fået en anden lyd.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Voldsom masen, slagsmål og rygter om en trukket kniv. Der udbrød tumult under Tivolis fredagsrock i sidste uge, og en af koncerterne var afbrudt i otte minutter.

En mor fra Helsingør fortalte onsdag til TV 2 Lorry, at hendes 16-årige søn var blevet mast i græsset mellem de mange publikummer under koncerten, og hun følte sig med egne ord "rystet" over, at Tivoli ikke selv efterfølgende havde givet en udmelding om koncerten.

Da TV 2 Lorry talte med Tivolis havedirektør, Kasper Schumacher, sagde han dog, at det ikke var nødvendigt. Nu lader det dog til, at Tivoli har ændret mening.

I et opslag på deres officielle Facebook-side minder de nu publikummer til kommende fredagsrock-koncerter om at huske den gode opførsel.

Alkohol vil blive konfiskeret, alt for berusede gæster bliver ikke lukket ind, og man er ikke velkommen, hvis man er til gene for havens andre gæster, lyder det.

TV 2 Lorry har spurgt Tivolis pressechef, Torben Plank, hvorfor de ventede til onsdag med at melde noget ud om koncerten - og hvorfor de ændrede mening om nødvendigheden af en påmindelse til kommende havegæster.

quote Det at gå til koncert i Tivoli skal jo være en god og tryg oplevelse, men det stiller krav til alle. Det er et fælles ansvar at få en god fest

Torben Plank, pressechef i Tivoli

- Vi oplevede i fredags, at mange unge på grund af corona var førstegangs koncertgæster - og at de ikke helt vidste, hvordan man opfører sig til koncerter. Det har vi evalueret, og det er derfor, vi flager med vores parkregulativ.

- Det er jo mere aktuelt op til en den kommende koncert på fredag. Jeg synes, det er en meget fin service, siger Torben Plank.

Adspurgt, om det overhovedet er muligt at føre den slags tilsyn med gæster, der står blandt et typisk tætpakket publikum til fredagsrock, svarer Torben Plank:

- Nu har vi over 175 års erfaring med at arrangere events, og vi har et veluddannet beredskab, og vi har overvågning under koncerterne. Det at gå til koncert i Tivoli skal jo være en god og tryg oplevelse, men det stiller krav til alle. Det er et fælles ansvar at få en god fest.

- Og vi kommer også til at spot-tjekke en del mere fremadrettet. Og måske endda melde udsolgt.

Fulde unge gik langt over grænsen

Der florerer en række videoer fra fredagsrock-koncerten på sociale medier som Instagram, Facebook og TikTok, hvor brugere skriver om tumult, slåskampe og voldsom masen, der gjorde det ubehageligt at finde sig i Tivoli den fredag aften.

Over for TV 2 Lorry oplyser Københavns Politi , at de ikke har modtaget nogen anmeldelser fra koncerten i Tivoli fredag. Dermed kan politiet heller ikke bekræfte, at der er blevet trukket en kniv.

Da TV 2 Lorry onsdag talte med havedirektør Kasper Schumacher, sagde han om tumulten:

- Det var et livligt publikum, og der var måske ovenikøbet også lidt opsparet energi fra en tid uden store fester, som gjorde, at der var gang i den. Koncertområdet er indrettet, så der er plads til alle, men det handler jo også om publikums adfærd.

Men i opslaget på Facebook lader det til, at piben har fået en lidt anden lyd:

'Fredag oplevede vi desværre gæster, der var meget unge, meget berusede og gik langt over grænsen. Den opførsel hører ikke hjemme nogen steder – og slet ikke i Tivoli! Derfor kommer vi fremover til at være meget konsekvente, hvis nogen ikke følger spillereglerne,' skriver Tivoli.

Til spørgsmålet om, hvad Tivoli helt konkret mener med, at de vil være "konsekvente", svarer Torben Plank:

- Sidste fredag konfiskerede vi relativt store mængder alkohol. Vi ringer fortsat til forældre, hvis der er tale om yngre, hvis der er tale om yngre, der ankommer berusede. Har man en adfærd, som er til gene, så er man ganske enkelt ikke velkommen. Der er måske bare nogen, der lige glemte det i fredags.


I følge Torben Plank konfiskerede Tivoli "relativt store mængder" alkohol fra gæster i indgangen før koncerten.

Torben Plank opfordrer gæster i Tivoli til at kontakte de kontrollører, der bevæger sig rundt i haven under koncerterne, hvis de oplever "uhensigtsmæssig" opførsel.

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_Nyheder

København er ramt af strejke blandt skraldemænd.

Nu kommer der top på affaldet:
Flere hundrede københavnske skraldemænd strejker

Michael Ziegler stamcelledonation

Efter borgmesters opråb:
Interesse for stamcelledonation er eksploderet

Sjællands Universitetshospital

Egen stue med udsigt – første etape af Region Sjællands supersygehus er klar

Vis mere
20230320-101929-A-2000x1122ma

Kendt pizzakæde lukker

20180824-112912-6-1920x1280we

S og SF vil droppe gratis parkering om søndagen i København: "En rigtig dårlig idé"

Vis mere