Efter pludseligt påbud: Højhusbeboere er tvunget til at holde jul på hotelværelse

Omkring 60 beboere i højhuset på Peder Lykke Vej må holde jul på et hotel, efter Københavns Kommune har fremrykket datoen for, hvornår bygningen skal stå tom.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De omkring 60 beboere i Højhuset på Peder Lykke Vej på Amager må nu indstille sig på, de ikke får lov til at blive i deres lejligheder frem til nytår, som det ellers var planen. 

Københavns Kommune har nemlig givet boligselskabet Domea et påbud om, at de tilbageværende beboere skal være ude allerede torsdag den 8. december, da kommunen ikke mener, at brandsikkerheden er tilstrækkelig i det 50 år gamle højhus. 

Den tidligere aftale var, at beboerne skulle være ude den 31. december, og derfor er mange af beboerne meget berørte af de pludseligt ændrede planer.

Det fortæller Uffe Andreasen, der er regionsdirektør i Domea.dk.

Genhuses på hotel

- Det er selvfølgelig en svær situation for mange af beboerne, og derfor gør vi også en stor indsats for at få dem bedst muligt igennem denne her periode. Men det er da klart, at det måske er en smule lettere for de af beboerne, der er studerende, end dem der kæmper med andre udfordringer i livet end deres boligsituation og har boet i huset i årevis, siger han til TV 2 Lorry. 

Det har været kendt i årevis, at betonen i højhuset var i en så dårlig forfatning, at bygningen skulle nedrives og samtlige beboere genhuses, men selvom den endelige dato for lukningen af bygningen kun er fremrykket med godt tre uger, er det alligevel en udfordring at få genhuset alle beboere. 

- Københavns Kommune har fundet pleje og ældreboliger til en del af beboerne, og så har vi fået hjælp med nogle lejligheder fra et andet boligselskab, men langt størstedelen af beboerne har vi fundet plads til på et hotel, hvor de så må bo, indtil vi finder en mere permanent løsning, siger Uffe Andreasen, der vurderer, at det godt kan komme til at tage noget tid. 

I klippet nedenfor kan du set et tidligere indslag fra TV 2 Lorry om højhuset på Peder Lykke Vej.


Du har læst en artikel fra TV 2 Kosmopol


Spørg Os - Afstemning

_


Vis mere
20180807-153213-6-5406x3604ma

Nyt gennembrud: Forskere finder årsag til hyppig hjernesygdom

Mangel på fiskeelever

Danny kan ikke få elever til sin fiskehandel - det kan koste branchen

Vis mere