Endeligt nedstemt: Udeservering skal ikke begrænses

Udeserveringen i København skal alligevel ikke begrænses. Det står endelig klart efter mandagens møde i Teknik- og Miljøudvalget i København.

Et stop for udeservering klokken 22 bliver ikke en realitet.

Det står klart efter mandagens møde i Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune.

Mandag skulle Københavns Teknik- og Miljøudvalg nemlig tage stilling til, hvornår byens udeservering skulle lukke.

Med de nuværende regler skal al udeservering i hele byen stoppe ved midnat, men et nyt forslag ville ændre reglerne således, at udeserveringen i stedet skulle stoppe klokken 22 af hensyn til naboerne.

Det forslag blev dog mandag nedstemt – og det var Socialdemokratiets Lars Weiss overordnede tilfreds med.

- Ambitionen var at prøve at lande en nogenlunde bred aftale. Jeg er for vidt tilfreds med indholdet, men jeg havde håbet på, at der var flere partier, der kunne stå med, siger Lars Weiss (S) til TV 2 Kosmopol og påpeger, at reglerne træder i kraft d. 1 januar 2025.

Ifølge Lars Weiss kom Teknik- og Miljøudvalget frem til, at udeserveringen som hovedregel i byen er til klokken 24, på nær Metropolzonen, Nyhavn og Kødbyen. Her vil det være muligt at have udeservering til klokken 02.

Derudover vil der ved enkelte andre lokaliteter også være udeservering til klokken 02. Det gælder eksempelvis ved Kastrup Fortet på Amager.

SF var imod

SF, der i sin tid var en af afsenderne bag forslaget, holdt ved afstemningen fast i deres forslag om at stoppe udeservering klokken 22 i store dele af byen.

De fik dog ikke medhold i deres forslag ved mandagens afstemning, og det ærgrer Astrid Aller fra SF.

- SF har stemt imod administrationsgrundlaget, som det ligger nu. Vi bakker op om udeservering i hele byen, men ikke til mere end klokken 22 på hverdage, siger Astrid Aller til TV 2 Kosmopol og fortsætter:

- De andre partier har meldt klart ud, hvor de står. Det må være op til københavnerne at dømme beslutningen. Vi havde håbet rigtigt meget på at sikre nogle rammer, der kunne gøre plads til, at man både kunne gå ud, men at man som børnefamilie kunne få en hverdag til at fungere, siger Astrid Aller.

Udvalget har også ved aftenens beslutning, vedtaget at genindføre et gebyr for udeservering. Gebyret skal finansiere øget tilsyn.

Spørg Os - Formular

_

Forslag lagt i graven

Forslaget om et stop for udeservering klokken 22 havde ellers i første omgang et smalt flertal, men da Alternativet pludselig skiftede mening, blev forslaget aldrig til virkelighed.

Derefter blev forslaget revurderet og genstillet i en form, hvor udeserveringen kun skulle stoppe klokken 22 i de tættest beboede områder.

I resten af byen kunne den som nu fortsætte til klokken 24.

Revurderingen af forslaget, der endeligt blev nedstemt mandag, blev dog allerede lagt i graven i slutningen af november.

Her trak socialdemokratiet endegyldigt deres støtte til forslaget om at begrænse udeservering i byen til klokken 22 – et forslag, som de ellers støttede op om, da det første gang blev stillet.

Forinden dagens afstemning bakkede Konservative også op om at lukke for udeservering klokken 22 i store dele af byen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik