Få overblikket: Her får du de fedeste Tour De France-oplevelser

Cykelløbet Tour de France bevæger sig gennem Danmark fra 1. til 3. juli. Nu er organisationen bag og landets trafikselskaber klar med interaktive kort, der skal hjælpe dig til at få den bedst mulige tour-oplevelse.

Det varer ikke længe, før 176 af verdens allerbedste cykelryttere smører kæden, spænder hjelmen og lyner den berygtede lycradragt op for at begive sig ud på verdens hårdeste cykelløb, Tour de France.

Selvom titlen er Frankrig rundt, så går starten i Danmark - nærmere bestemt København - den 1. juli. Herfra bevæger cykelrytterne sig 384 kilometer tværs gennem landet, inden de slutter af i Sønderborg den 3. juli.

Cykelløbet kommer til at påvirke trafikken i perioder, og derfor er landets trafikselskaber gået sammen om at lave en hjemmeside med en oversigt over fanzoner og særlige udsigtspunkter, hvorfra man kan se karavanen, udbruddet eller feltet rulle forbi. 

(Artiklen fortsætter efter faktaboksen.)

Fanzoner i TV 2 Lorrys sendeområde

København (1. juli)

  • Fælledparken.


  • Kongens Nytorv


Roskilde (2. juli)

  • Byparken


Lejre (2. juli)

  • Blæsenborgvej ved Ledreborg Alle


  • P-plads ved REMA 1000 i Gevninge

Hold dig orienteret om trafikken

Herfra kan man så finde sin rejse via offentlig transport, oplyser Din Offentlige Transport (DOT) i en pressemeddelelse.

- På tværs af alle landets trafikselskaber har vi skabt en hjemmeside, som gør det nemt og hurtigt at finde ud af, hvordan man nemmest kommer til og fra cykelløbet, uanset om man pendler med det offentlige til daglig, eller om man er i Danmark for allerførste gang, siger Rune Jon Jensen, der er sekretariatschef for DOT, i pressemeddelelsen.

(Artiklen fortsætter efter faktaboksen.)

Gode råd til trafikanter, beboere eller tilskuere i København i Tour-ugen:

  •  H.C. Andersens Boulevard spærres fra tirsdag 28. juni til lørdag 2. juli:

Vejbanerne på og omkring H.C. Andersens Boulevard spærres for trafik løbende fra tirsdag 28. juni kl. 18.00, og der indføres forbud mod standsning og parkering. Cykler kan fortsat cykle langs afspærringerne. Bilister skal finde alternative veje uden om H.C. Andersens Boulevard og Indre By.


  • Lad bilen stå især fredag 1. juli og lørdag 2. juli, men også onsdag 29. juni

Undlad at tage bilen til Indre By. Udover fredag 1. juli og lørdag 2. juli bliver også onsdag d. 29. juni problematisk, når Christians Brygge spærres for trafik fra kl. 13.00-kl. 23.00 og fra kl. 15.00-23.00 også Vester Voldgade, Tietgensgade, Jernbanegade, Lille Langebro og dele af Islands Brygge. Der indføres desuden forbud mod standsning og parkering fra om morgenen.


  • Omfattende parkeringsforbud:

Fra torsdag 30. juni kl. 9.00 bliver der standsning- og parkeringsforbud overalt på hele Tour-ruten og yderligere parkeringsforbud i gaderne omkring H.C. Andersens Boulevard allerede fra tirsdag 28. juni kl. 09.00. Ulovligt parkerede biler fjernes for ejers regning, så hold øje med skiltning og flyt i givet fald din bil i god tid. For indehavere af beboerlicenser til Indre By, Indre Nørrebro og Indre Østerbro vil zonebegrænsning samt tidsbegrænsningen i visse gader i Indre By til gengæld blive ophævet.


  • Ruten spærres for trafik og parkering fredag 1. juli og lørdag 2. juli:

Fra fredag 1. juli kl. 01.00 (altså natten mellem torsdag og fredag) hegnes og spærres hele Tour-ruten af for trafik, standsning og parkering frem til lørdag eftermiddag 2. juli kl. 16.00.


Åben Knippelsbro og midlertidige trafiksluser:
Har du et kritisk kørselsbehov for at krydse ruten, er der enkelte trafiksluser, som dog kun er åbne i specifikke tidsrum og for nødvendig kørsel. Knippelsbro vil være åben i hele perioden, men der må forventes øget trafik.


  • Kryds ruten til fods:

Fredag 1. juli og lørdag 2. juli vil der være 24 gangpassager fordelt over hele ruten, hvor man kan krydse ruten, når der ikke kommer cykelryttere eller følgebiler.


  • Cykl udenom Tour-ruten:
Cyklister kan cykle langs afspærringerne, men ikke fredag 1. juli, hvor enkeltstarten skal køres. Skal du igennem byen, skal du cykle udenom ruten og tjekke mulige kørselsveje og krydsningspunker på www.letourcph.dk/trafik/kbh, inden du cykler hjemmefra.


  • Ingen tung trafik i Indre By:
Fra torsdag 30. juni kl. 23.59 til lørdag 2. juli kl. 18.00 er der forbud mod tunge køretøjer over 3,5 tons inkl. flyttebiler, turistbusser mv. i hele Indre By.


Kilde: Københavns Kommune

Rejser du ikke med offentlig transport - eller er du ligeglad med cykelløbet - så har arrangøren bag den danske tour-start Grand Départ Copenhagen Denmark I/S mandag lanceret en hjemmeside, hvor man for hver Tour-by kan se, hvordan trafikken bliver påvirket i forbindelse med Tour de France.

- Vi (er, red.) glade for at kunne lancere et trafikunivers, så man kun behøver lede efter svar ét sted, inden man tager ud og ser Tour de France eller drager på ferie, forklarer Ida Bigum Nielsen, der er direktør for Grand Départ Copenhagen Denmark I/S.

På Vejdirektoratets hjemmeside, trafikinfo.dk, kan du danne dig et overblik over allerede planlagte vejspærringer i forbindelse med Tour de France. 

Her kan både tilskuere og øvrige trafikanter planlægge, hvordan de bedst kommer frem i bil. Det er også her, de kan orientere sig om den aktuelle trafiksituation på statsvejene før, under og efter cykelløbet.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik