Festival afslører første hovednavn: ''Han er blevet enormt stor i Danmark''

Syd for Solen har afsløret det første ud af tre internationale hovednavne.

Den københavnske festival Syd for Solen er nu klar med det første hovednavn.

Det er den britiske musiker Fred again.., der på den første af festivalens tre dage skal spille i Valbyparken til sommer.

Det oplyser Syd for Solen i en pressemeddelelse. 

En musiker som Xenia Grigat, der er programansvarlig på Syd for Solen, er begejstret for.

- Med Fred again.. i front får vi en elektronisk fest af dimensioner. Han er en fuldstændig fænomenal producer, sangskriver, musiker og DJ, der både taler til en helt ny generation af klubgængere og elektroniske aficionados, siger Xenia Grigat, i pressemeddelelsen.

Stort internationalt navn

Fred again… har over 14 millioner månedlige lyttere på Spotify, og tidligere på året gennemførte han en udsolgt Europa-tur. 

Han har tidligere skrevet sange for navne som Ed Sheeran, Burna Boy og Stormzy, og i 2019 fik han titlen som årets producer ved Brit Awards som den yngste nogensinde.

Spørg Os - Formular

_

Siden 2021 har Fred again.. udgivet tre soloalbum og et hav af sange med navne som Skrillex, FKA Twigs og Headie One.

I 2022 lukkede han Roskilde Festivals Apollo-scene, og koncerten til sommer bliver hans første i hovedstaden.

God booking af Syd for Solen

Andreas Rahbek, der er skribent hos musikmediet GAFFA, fortæller til TV 2 Kosmopol, at Fred again..'s musik har taget fart herhjemme efter hans koncert sidste år på Roskilde Festival.

- Han er blevet enormt stor i Danmark, så det er godt booket af Syd for Solen. Jeg troede, at Roskilde ville booke ham, efter det han leverede sidste gang, siger Andreas Rahbek.

Syd for Solen foregår fra den 8. til 10. august, og hver dag har sin egen musikalske stil og et internationalt hovednavn. Festivalens første dag, hvor Fred again.. spiller, er dedikeret til elektronisk musik.

- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi har en særlig kærlighed til den elektroniske musik, og det har vi lært, at festivalens publikum også har. Sidste år dedikerede vi en hel dags line-up til at skabe den perfekte sommerfest, og det gør vi også i 2024. Valbyparken kommer ikke til, at kunne stå stille. Det bliver en kæmpe euforisk fest, og den helt rigtige start på Syd for Solen 2024, siger Xenia Grigat.

Det officielle billetsalg starter den 21. november klokken 12.00.



Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik