Fik klager over at ligge topløse på altan – nu har Salka og Sofie fået en undskyldning

Sofie Rømer Henriksen og Salka Stougaard Rafn har modtaget en strøm af reaktioner, efter at de fortalte om klagerne over, at de var topløse på altanen. Nu har de også fået en undskyldning.

Undskyld!

Det firma, der ejer den ejendom på Vesterbro, hvor de to københavnske kvinder, Sofie Rømer Henriksen og Salka Stougaard Rafn, bor til leje, lægger sig ifølge tv2.dk nu fladt ned og beklager.

Sofie og Salka fik - som TV 2 Lorry skrev i går - en mail fra ejendommens administrationsfirma, som gjorde dem opmærksom på, at der blev klaget over, at de tog solbad topløse på deres altan. De blev i den forbindelse bedt om at dække sig til.

Men ejendommens ejer, Go´Bolig, mener altså noget helt andet end virksomheden Newsec, der administrerer ejendommen.

quote Det er et skridt videre mod mere ligestilling og mindre seksualisering af kvinders kroppe.

Sofie Rømer Henriksen og Salka Stougaard Rafn

- Administrationsselskabet havde handlet på klagerne uden at overveje konsekvenserne for de to piger, siger marketingchef i Go´ Bolig, Sarah Magnusson, til tv2.dk og fortsætter:

- Vi er også af den holdning, at man skal bruge sin bolig, som man har lyst til. At naboerne klager, er vores sag, og ikke noget, der skulle være givet videre til pigerne.

Hun understreger samtidig, at det firma, der er sat til at administrere ejendommen, skulle have vendt sagen med Go´ Bolig, som er ejer - i stedet for at skrive direkte til de to kvinder.

Tager imod undskyldningen

Nu har Sofie Rømer Henriksen og Salka Stougaard Rafn så fået en undskyldning. Og den tager de imod. Det fortæller de til TV 2 Lorry.

- Det er megagodt, at vi har fået en officiel undskyldning. Det har gjort det det hele værd at skrive debatindlæg og stå frem og fortælle om sagen, forklarer kvinderne, der forfattede et debatindlæg i Politiken - og derefter medvirkede i en artikel på TV2 Lorry om sagen.

Da TV 2 Lorry onsdag bragte historien, fortalte de to kvinder, at sagen fik dem til at føle sig seksualiserede, og at de fremover måske ville have en ubehagelig følelse ved at ligge på altanen. Men undskyldningen gør det nemmere.

- Det er jo godt at vide, at vi nu har rygdækning fra firmaet. Det vil da gøre det mere komfortabelt, siger de.

Sarah Magnusson fra Go´Bolig siger til tv2.dk, at hun håber, at de to kvinder på trods af de fire klager ikke bliver afskrækket fra at smide toppen på altanen.

- Jeg håber, at de vil gøre, som de har lyst – uden at være utrygge, siger hun.

Taknemmelige for reaktioner

Sofie Rømer Henriksen og Salka Stougaard Rafn fortæller, at reaktionerne har været overvældende, efter at de valgte at stå frem med deres historie.

- Vi er taknemmelige for al den positive feedback, vi har fået på vores indlæg. Det burde ikke være nødvendigt, men vi håber da, at vi har været med til at ændre noget her. Det er et skridt videre mod mere ligestilling og mindre seksualisering af kvinders kroppe, siger Sofie Rømer Henriksen og Salka Stougaard Rafn.

_


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik