Teater spiller for tomme sale, men live-streamer forestillinger

Der er godt nyt for de kulturhungrende sjæle, der lige nu er spærret inde. Man kan nemlig livestreame teaterforestillinger fra Teater Fantast, og Det Kongelige Teater viser gamle forestillinger digitalt helt gratis.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Når børnene ikke kan komme i teatret, så må teatret komme til børnene. Det har Teater Fantast besluttet.

Som mange andre har de været nødt til at aflyse en række forestillinger på grund af covid-19. Det gælder blandt andet deres totalt udsolgte forestilling ’Lille Frø’ på Teatret Zeppelin i København. 

Men nu er der godt nyt. Kvinderne bag Teater Fantast, Ditte Ylva Olsen og Stine Q. Pagh, har nemlig besluttet at gennemføre forestillingen, og du kan se med.

- I samarbejde med CPHLIVE har vi valgt at livestreame forestillingen og spille for en tom sal, så smittespredning undgås. Forhåbentligt lykkes det at sprede lidt glæde i stedet, fortæller Stine Q. Pagh.

Overvældende respons

Streamingen af teaterstykket er gratis og tilgængelig for alle. Ud over at sørge for at børnene får et afbræk fra alt, der handler om Coronavirus, så håber kvinderne bag også, at det gavner kulturen på længere sigt.

- Vi håber selvfølgelig, at folk får lyst til at komme i teater – rigtig teater – når det kan lade sig gøre igen, fortæller Stine Q. Pagh til TV 2 Lorry.

På teatrets facebook-side er det væltet ind med positive tilkendegivelser efter beslutningen om at livestreame forestillingen. Flere spørger ind til, hvordan de kan betale eller donere et beløb til teatret.

- Vi er simpelthen overvældet over, at der er så mange, der vil støtte økonomisk. Det havde vi slet ikke regnet med, fortæller Stine Q. Pagh.

Forestillingen er baseret på historien 'Lille Frø' af Jakob Martin Strid og henvender sig til børn i alderen 4-8 år. Forestillingen spilles torsdag den 19. marts og lørdag den 21. marts. Begge dage klokken 12.30.

Det Kongelige Teater sender gamle forestillinger også

Sidder du og hungrer efter teater, men er lidt for voksen til at se 'Lille Frø', så er der også godt nyt til dig. 

Det Kongelige Teater har nemlig besluttet at gøre et udvalg af deres forestillinger gratis tilgængelige til streaming. Det har de gjort på deres nye platform KGL Xtra. 

- Alt det kunst og kultur, vi plejer at tilbyde danskerne, er lukket ned. Vi har derfor lavet denne her platform, så folk kan få noget kunst og kultur direkte hjem i stuerne, fortæller Christian Bækholm fra Det Kongelige Teater. 

Det Kongelige Teaters huse er i øjeblikket lukkede pga. coronavirus. Teatret vil nu underholde danskerne hjemme i stuerne via deres nye platform KGL Xtra.
Det Kongelige Teaters huse er i øjeblikket lukkede pga. coronavirus. Teatret vil nu underholde danskerne hjemme i stuerne via deres nye platform KGL Xtra.
Foto: Det Kongelige Teater

Den første forestilling er balleten 'Napoli', og teatret lover, at der løbende vil blive lagt nye forestillinger op. Ud over forestillinger kan man også komme med bag om arbejdet med forestillingerne samt følge med i, hvordan folk fra teatret arbejder hjemmefra. 

- Vi håber, vi kan være med til at give danskerne et pusterum i en tid, hvor mange er pressede og skræmte over udviklingen, fortæller Christian Bækholm til TV 2 Lorry. 

Kultur for alle

Det er ikke kun Teater Fantast og Det Kongelige Teater, der har taget alternative midler i brug i disse tider.

Også Teatermuseet i Hofteatret, Statens Museum for Kunst og Louisiana er nogle af de kultursteder, som har været nødsaget til at tænke alternativt.

Hos Teatermuseet i Hofteatret vil de på deres hjemmeside hver dag bringe en historie, podcast, film eller lignende fra deres arkiv.

Statens Museum for Kunst åbner for deres onlinesamling, SMK Open. Her vil de hver dag dele udvalgte kunstskatte, interviews med ansatte og andre historier fra musset. 

Er du mere til Louisiana, kan du altid besøge deres digitale univers 'Louisiana Channel'. På fredag kan man blandt andet opleve et nyt 80-minutters portræt af Jørgen Leth. Vis mere
MPPC_103_V1_2

Politiet vil ændre på farlig opførsel på cykelstierne

Skoletoilet Rådmandsgade Skole

Lang og klam udsigt til bedre toiletforhold på skoler:
På Nørrebro må fem børnehaveklasser deles om to toiletter

Vis mere