Her kan fodboldbrag give trafikkoks

Skærpet strafzone er trådt i kraft i området omkring Parken.

Mandag klokken 14.00 brager FC København og Brøndby IF sammen i det traditionsrige fodboldderby i Parken. 

Det betyder, at mange fodboldfans indtager gader og stræder på Østerbro ved eftermiddagstid.

Det får nu Københavns Politi til at komme med opfordring til borgere, der har planer om at færdes i området omkring Parken i tiden omkring kampens start og afslutning. 

"Skal du noget nær Parken omkring kampstart eller just efter slutfløjt, er det en god idé at tage af sted i god tid. Der vil i forbindelse med kampen være øget trafik i området," skriver Københavns Politi på X. 

Derby-kampene har historisk medført optøjer mellem de mere iltre fangrupperinger, og det vil politiet denne gang blandt andet dæmme op for med en såkaldt skærpet strafzone. 

Kan give dobbelt straf

Straffen for visse former for kriminalitet kan stige til det dobbelte i zonen. Det drejer sig om eksempelvis vold, hærværk og grov forstyrrelse af den offentlige orden.

Den skærpede strafzone gælder i tidsrummet fra klokken 8 til 20.

- I november så vi organiserede angreb på modstanderholdets fans, hærværk og konfrontationer med politiet.

- Det vil vi ikke acceptere, og vi håber og tror, at en skærpet strafzone i området - sammen med vores synlige indsats - vil kunne holde gemytterne i ro, sagde ledende politiinspektør Peter Dahl da politiet sidste mandag lancerede planerne for den skærpede strafzone. 

Strafzonen gælder i et område omkring Parken afgrænset af Trianglen, Blegdamsvej, Frederik V’s Vej, Edel Sauntes Allé, Nørre Allé, Lyngbyvej, Australiensvej, Sankt Kjelds Gade, Jagtvej og Østerbrogade.

Derudover har Parken fået påbud om, at udeholdets fans skal tilbageholdes på stadion i op til en time efter kampen.Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik