Oversigt

Seneste nyt

Hovedstaden får ny chef-arkitekt

Københavns Kommune har ansat en ny stadsarkitekt, der fremover skal rådgive politikere og forvaltninger.

Manden, der fremover skal rådgive forvaltninger og politikere er Lars Jensen, som  er uddannet arkitekt fra Arkitektskolen i Århus, og har mere end 20 års erfaring inden for byudvikling og arkitektur i København. 

Han kommer fra en stilling som leder hos SLETH, hvor han de seneste 15 år har stået i spidsen for virksomhedens projekter i og omkring København, blandt andet byudviklingen af Nordhavn som rådgiver for By og Havn. Herudover har han en mangeårig erfaring som censor og som medlem af Arkitektforeningens fagdommerpanel.

Det oplyser Københavns Kommune i en pressemeddelelse.

Som stadsarkitekt får Lars Jensen til opgave at understøtte kommunens arbejde inden for arkitektur og byudvikling. Det omfatter at rådgive Københavns Kommunes forvaltninger og politiske udvalg om byudvikling og arkitektur, at bidrage til debat om byens udvikling samt medvirke til kompetenceudvikling af medarbejdere i Teknik- og Miljøforvaltningen.

Vicedirektør i Teknik- og Miljøforvaltningen Karsten Biering Nielsen siger:

- Vi er utroligt glade for at få Lars ombord. Med Lars får vi en dygtig og engageret holdspiller, som gennem stærk faglig rådgivning kan løfte vores arbejde med at udvikle København og med at implementere Teknik- og Miljøudvalgets vision; Vores København 2035. Desuden kalder klimaudfordringerne på en ny måde at tænke arkitektur på, hvilket Lars skal hjælpe os med at udvikle, så vi bedst muligt kan understøtte byggeriet i en klimavenlig og fremtidssikret retning.