Hvad er god takt og tone med din Soundboks? Her er opfinderens egne retningslinjer


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Dundrende musik til langt ud på natten, slagsmål, hurtigkørende biler og dyngevis af skrald. 

Det lyder muligvis som scener fra Indre By i København fredag eller lørdag nat, men det er også beskrivelsen af virkeligheden ved flere københavnske parker og havnebade. 

Situationen er så slem i år, at TV 2 Lorry i de seneste dage er blevet kontaktet af flere borgere, der har oplevet generende støj. 

Og både ved Islands Brygge og i Nordhavnsområdet har politiet flere gange denne sommer grebet ind og lukket områderne, fordi der var for mange samlet.

Det festglade folk har fået overborgmester Frank Jensen (Soc.dem.) til at skælde ud, og nu indsætter Københavns Kommune sågar vagter ved en række områder i byen

En særlig kilde til ubehag for beboere i byen er den høje musik fra højtalere, som flere transporterer med sig på ladcykler og i hånden til og fra udendørsarealer. 

Og det har nu også fået adminstrerende direktør og idemand bag den populære Soundboks (et mobilt lydanlæg med et lydtryk på helt op til 126 dB, red.), Jesper Theil, til at blande sig i debatten. 

- Vi er kede af at se, når vores produkt ikke kun skaber glæde, men også skaber splittelse. Den (Soundboks, red.) er ikke lavet til at skrue op på 11 på Islands Brygge, men til at holde nogle fantastiske fester på festivaler og andre steder, hvor det ikke forstyrrer, siger han til TV 2 Lorry, siger han til TV 2 Lorry. 

Tidligere på ugen undskyldte han for den generende musik, og nu har han også udarbejdet en guide, der med hans egne ord skal sikre en hensynsfuld fest.

Find guiden i videoen i toppen af artikler - eller læs med herunder.

God Fest, Danmark

Step 1: Forbered Dig på det Bedste

Når det kommer til gode oplevelser med god musik, er forberedelsen vigtig - for hvor skal man tage hen, og hvordan sikrer man sig, at man ikke tvangsindlægger nogen til Kidd, når de hellere vil høre Ole Lukøje? Det er i virkeligheden ret simpelt:

Find et Sted, der Spiller.

 

Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed. Ikke TV 2-serien, men princippet. Det gælder, når du skal købe bolig, men også når du skal spille musik. Der er mange ting at tage højde for - men den vigtigste og den, vi vil fokusere på, er at du skal sørge for at spille din musik et sted, hvor du ikke forstyrrer. Og steder, hvor musik ikke er helt forbudt, selvfølgelig.

 

Til jer, der bor i København, har vi udviklet et LYDKORT. Lydkortet viser, hvor du skal være opmærksom på, at der er beboere i nærheden, samt hvor det er decideret forbudt at spille forstærket musik. For at sige det kort og direkte; lydkortet viser, hvor du skal holde din SOUNDBOKS væk, samt hvor vi anbefaler at finde et alternativ. Du finder lydkortet lige her.

 

Step 2: Magien er i Opsætningen, Ikke i Luften

Du er klar. Dine venner er klar. Solen skinner og du er ramt af følelsen. Det er sådan, du har det. Du kan mærke, det bliver en god dag. Nu er det dit ansvar at sikre, at det ikke kun bliver en god dag for dig og dine venner, men også for menneskene omkring jer.

 

Det er heldigvis nemt - og hvis du gør det rigtigt, sikrer du samtidig, at du kan spille musik uden konstant at bekymre dig om ikke at forstyrre naboerne. Her er et par hurtige anbefalinger:

 

Se Dig Omkring

Er du tæt på bygninger eller beboelse? Så er du vist ikke det rigtige sted… medmindre, selvfølgelig, at det er din bygning. Og du har husket at give dine naboer en heads up.

Er der andre mennesker i nærheden? Har du husket at spørge dem, om det er OK at i spiller musik? Husk at byrummet også er deres; og hvis de ikke vil høre musik, så skal de ikke tvinges til det.

 

Tillad os at Nørde lidt ud

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at en Soundboks kan spille højt. Den kan levere lyd til over 100 mennesker, når der er brug for det. Men, ligesom en Tesla ikke skal være i Ludicrous mode og accelerere fra 0-100 på få sekunder i midten af byen, skal en Soundboks ikke spille på 11 dér. Vi har samlet nogle ‘hacks’ til, hvordan du sikrer god musik for dig og dine venner og ikke alle mulige andre.

 

Den Rigtige Indstilling

Sæt din Soundboks på Indoor Mode. Ja, en smule paradoksalt... vi ved det godt. Faktum er bare, at på Indoor Mode, får du rigeligt med bass til dig og vennerne samtidig med, at du sørger for, at bassen ikke løber fra dig og ind i naboens stue.

Hav din telefon på middel volumen. Det er dit ansvar som Soundboks-ejer og vært, at festen ikke løber løbsk. Hvis du styrer musikken og volumen fra din telefon, så sikrer du, at din lidt for festlige ven (du ved, hvem det er) ikke skruer op på max, så snart han har fået godt gang i danseskoene.

 

Step 3: Husk det Gode Humør

Mange mennesker, danser, fester. Dig og hende, danser tættere. Sommernætter, hun tager med dig. Natten er jeres - men så alligevel ikke kun jeres. Når temperaturen stiger i hele DK - altså, Århus, Odense og KBH - så søger Danskerne udenfor - og selv om I måske var alene da i startede, er i det måske ikke senere på aftenen. Det er vigtigt at holde sig opmærksom på sine omgivelser - du ved, kig op, og ned - fra side til side.

 

Tænk på Børnene

I kan måske godt høre Nik og Jay, men husk lige at kigge jer omkring inden i kører ‘vi hører ekstremt profant musik med ironisk distance’-time. Pattesutter og hvad de eller hedder, fungerer ikke vildt godt i børnehøjde. Desuden er det langt sjovere at spille musik, som alle kan synge med på. Har du for eksemple nogensinde set din mor synge 'All My Love' i en brandert? Hvis ikke, så er det på tide. 

 

Læs hele guiden lige her.

 

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_Nyheder

TV-version.00_00_56_03.Still002

Stine har stor succes med sin simple mad Vi skal fjerne presset ved at invitere middagsgæster

20181215-025439-L-1920x1281we (2)

42-årig død under anholdelse på Køge-egnen

Knivstik i Roskilde

Kvindelig motionsløber identificeret i sag om knivoverfald i Roskilde

Vis mere
internationale tilflyttere København hovedstadsområdet International Citizen Days velkomstarrangement

Sidste års rekorder overgås: Boom i internationale tilflyttere til hovedstadsområdet

kort overblikket ejendomsvurderinger parcelhus

Samlet på ét kort: Nu kan du få overblik over alle ejendomsvurderinger

Vis mere