Hver fjerde forlader jobbet: Nu kommer socialrådgivere med opråb

En 30 timers arbejdsuge kan være løsningen på et stort problem for socialrådgivere ansat i Socialforvaltningen i Københavns Kommune.

Arbejdsrelateret stress, samarbejdskonflikter og langtidssygemeldinger

Det er hverdagen for flere socialrådgivere ansat på socialområdet i Københavns Kommune. 

Faktisk er arbejdsmiljøet så presset, at hver fjerde socialrådgiver stopper efter et års ansættelse.

En af dem, der til daglig oplever at have så travlt, at det kan gå ud over de udsatte børn og voksne, hun skal hjælpe, er socialrådgiver Katrine Madsen:

- Jeg oplever, at jeg har rigtig travlt, og i perioder kan det være svært at se, hvordan man skal nå alle de ting, man skal for borgerne, siger hun til TV 2 Lorry.

Og arbejdspresset går ikke kun ud over udsatte børn og voksne. Katrine Madsen oplever, at flere kolleger føler sig utilstrækkelige - både på arbejdet og derhjemme i familien, fordi arbejdsopgaverne fylder så meget:

- Jeg selv, og de fleste af mine kollegaer, har oplevet at gå hjem med ondt i maven, har svært ved at sove om aftenen, og det første man tænker på, når man vågner, er: Hvad skal jeg nå, og hvad med alt det, jeg ikke nåede i går.

Hun er endnu ikke en del af den dystre opsigelsesstatistik på socialområdet i kommunen, men hun tænker over, hvor længe hun kan fortsætte under de nuværende forhold:

- Jeg vil da nok overveje, om det er noget, jeg kan holde til i flere år. Men samtidigt så brænder jeg for mit fag, og mit arbejde og de familier jeg arbejder med, siger hun.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Socialrådgiverne i Københavns Kommune føler nu arbejdspresset så stort, at der er sendt et åbent brev til Borgerrepræsentationen med en appel om, at presset bliver lettet.

Løsning er en 30 timers arbejdsuge

Og Katrine Madsen er langt fra den eneste socialrådgiver i Socialforvaltningen i Københavns Kommune, der kæmper med den store arbejdsbyrde.

Derfor har socialrådgivernes fællestillidsrepræsentant i Socialforvaltningen samt formand for Dansk Socialrådgiverforeningen Region Øst skrevet et åbent brev til politikerne i borgerrepræsentationen om det pressede arbejdsmiljø.

En af løsningerne i brevet er et forslag om en 30 timers arbejdsuge uden lønnedgang.

Det vil gøre det til en mere attraktiv arbejdsplads, siger Marie Pallesgaard Vithen, der er socialrådgivernes fællestillidsrepræsentant i Socialforvaltningen.

- Det betyder, at vi bliver en kommune der i langt højere grad vil kunne rekruttere nye socialrådgivere ind i Socialforvaltningen, og jeg håber også, at det betyder, at dem, der allerede er ansat, vil blive her, så vi ikke oplever den store personaleomsætning, som vi har nu, siger hun til TV 2 Lorry.

Socialborgmester tror på forslag

Socialborgmester i Københavns Kommune Karina Vestergaard Madsen (EL) ser et potentiale i forslaget om en 30 timers arbejdsuge med fuld løn:

- Jeg tror, det gør, at sygefraværet vil falde drastisk, siger hun.

Hun kan dog ikke love socialrådgiverne i hendes forvaltning en kortere arbejdsuge, men vil nu holde et møde med socialrådgiverforeningen for at drøfte mulighederne. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik