Oversigt

Seneste nyt

Ikonisk skøjtebane vender tilbage til Kongens Nytorv

Selvom det nok er de færreste, som tænker på jul og sne i øjeblikket, så er nyheden om en skøjtebane rundt om Krinsen på Kongens Nytorv en glædelig nyhed til de skøjteglade københavnere.

Den traditionsrige skøjtebane rundt om Krinsen her på Kongens Nytorv bliver nemlig genetableret. Det skriver Københavns Kommune i en pressemeddelelse. Skøjtebanen forsvandt som følge af metrobyggeriet, men da metroen - og Kongens Nytorv - stod færdig i 2019, kom skøjtebanen altså ikke igen. Men det gør den nu.

Det står klart, efter politikerne på Københavns Rådhus har sagt ja til at give Copenhagen Christmas ApS (KCC) tilsagn til, at de i de kommende tre sæsoner kan opsætte en skøjtebane rundt om Krinsen på Kongens Nytorv i forbindelse med deres julemarked.

Skøjtebanen er åben for alle betalende gæster.

- Forhåbentlig kan julemarkedet og skøjtebanen på Kongens Nytorv være det første af sin slags, som i langt højere grad giver noget tilbage til København, siger teknik- og miljøborgmester Line Barfod (EL), som bakkes op af kultur- og fritidsborgmester Mia Nyegaard (RV):

- Med skøjtebanen på Kongens Nytorv tager vi første skridt i udviklingen af at gøre julen mere lokal i København. Det gælder både skøjtebanen, lokalt forankrede initiativer og julemarkeder, siger hun.

KCC's tilladelse gælder for de næste tre år.