Nyt koncept i kampen mod bandekriminalitet: ''De skal væltes bagover''

Et nyt samarbejde mellem Københavns Politi, kriminalforsorgen og Københavns Kommune skal bekæmpe voldelige grupperinger i København.

’’Forenet mod vold.’’

Sådan lyder navnet på et nyt koncept, der skal bekæmpe voldelige grupperinger i København.

Et koncept som Københavns Politi, Københavns Kommune og kriminalforsorgen står bag.

- Den vigtigste ændring i den nye arbejdsmetode er, at nu har vi en forpligtigelse overfor hinanden. Når vi retter fokus ind på en bande for eksempel, så kører vi alle ind på den samme bande, fortæller vicepolitiinspektør i Københavns Politi, Bjarke Dalsgaard Madsen.

quote De voldelige grupperinger i København skal væltes bagover af hele det danske system

Bjarke Dalsgaard Madsen, vicepolitiinspektør, Københavns Politi

Han slår fast, at målet med det nye samarbejde er at øge trygheden i de Københavnske gader. Det skal det nye koncept opnå gennem en øget kooperation mellem Kommune og Politi.

- Politiet har en række værktøjer til kampen mod voldelige grupperinger, men de samlede myndigheders værktøjskasse er langt større, oplyser vicepolitiinspektøren og fastslår:

- Hvis man er bandemedlem, og man for eksempel også ejer en kiosk eller lignende, så kan det være, Skat nu også kommer efter en. De voldelige grupperinger i København skal væltes bagover af hele det danske system.

Desuden oplyser Københavns Politi, at udvalgte personer fra de kriminelle grupperinger får serveret et klart budskab om, at myndighederne i bred forstand vil rette en fokuseret indsats mod alle personer i den pågældende gruppering, hvis blot én af personerne begår en voldelig handling.

Ny tilgang til bandemedlemmer

Samtidig bliver det understreget, at både myndigheder og civilsamfund er klar til at modtage og støtte dem, der ønsker at lægge det kriminelle miljø bag sig.

- Det store punkt i det nye samarbejde er kommunikationen med bandemedlemmerne. Før havde vi måske en tilgang til det, hvor vi vurderede, at de fleste af medlemmerne var ude for rækkevidde. Nu rækker vi ud i stedet. Vi tror på, de er til at tale med, og på den måde, håber vi at ændre deres adfærd, fortæller vicepolitiinspektør i Københavns Politi, Bjarke Dalsgaard Madsen.

Også socialborgmesteren i København, Karina Vestergård Madsen, ser gode muligheder i det nye samarbejde.

- Vores dygtige socialfaglige medarbejdere har mange års erfaring med at støtte og hjælpe mennesker, der ønsker at komme ud af de kriminelle grupperinger. Vi står parat til at tage imod de mennesker, som ønsker hjælp til at leve et andet liv, siger hun.

De pårørende skal også på banen

Udover et bredere samarbejde mellem myndighederne, så vil konceptet også øge fokus på pårørende til personer involveret i voldelige grupperinger.

- Vi vil meget gerne have pårørende på banen, så vi kan blive endnu bedre til at kommunikere med miljøet fremover, samt få flere af vores budskaber ud gennem de pårørende også, siger Bjarke Dalsgaard Madsen.

’’Forenet mod vold’’ bygger på et amerikansk koncept forankret i National Network for Safe Communities ved John Jay College of Criminal Justice i New York. Eksperter derfra har netop været i København for at bidrage til, at indsatsen kommer godt fra start.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik