København vil jagte klimamål med ny indsats i andre kommuner - jysk borgmester er klar

Et flertal i Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune går videre med planer om at plante træer - i andre kommuner.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Politikerne i Københavns Borgerrepræsentation har besluttet, at kommunen skal plante et stort antal træer for at bidrage til målet om at blive CO2-neutrale i 2035.

Men hvad gør man så, når der ikke er plads til alle de træer i hovedstaden? Kan de plantes uden for kommunegrænsen - måske i Jylland?

Det har et flertal på rådhuset i denne uge i hvert fald bedt forvaltningen om at undersøge muligheden for at gøre.

- København er en tæt på by - det er ikke herinde, vi kan lave en rigtig stor skov, hvor vi kan binde en masse CO2, siger Astrid Aller fra SF, der står bag forslaget.

- Om det lige er i Rebild eller i Albertslund Kommune, det afhænger af, hvor vi kan få jord og gode samarbejder til at sikre en rigtig masse skov, siger Astrid Aller til TV 2 Kosmopol.

Men noget tyder på, at der er hjælp at hente vestpå, hvis det skulle blive nødvendigt.

Rebild Kommune huser en af Danmarks største skove - Rold Skov - og i den nordjyske kommune er borgmester Jesper Greth (V) med på at plante træer på vegne af Københavns Kommune.

- I skal bare være velkomne med en masse træer, så skal vi nok finde et sted at sætte dem. Vi har luften, og vi har pladsen, vi har naturen til at plante mere skov, siger han til TV 2 Kosmopol.

K: Det er syndsforladelse

Liberal Alliance og Konservative stemte som de eneste imod forslaget, da det torsdag aften blev behandlet i Borgerrepræsentationen.

Helle Bonnesen fra Det Konservative Folkeparti synes ikke, at der “for københavnernes penge” skal plantes træer uden for København Kommune.

quote I skal bare være velkomne med en masse træer

Borgmester i Rebild Kommune, Jesper Greth (V)

Men har I ikke forpligtet jer til som kommune at blive CO2-neutrale i 2035?

- Det har vi, men så må vi jo også arbejde med det seriøst. Og ikke på en måde, som er lidt som syndsforladelse - altså hvis ikke vi kan fikse det, så tager vi bare et andet sted hen i landet og ordner det. Det er jo ikke måden at gøre det på, siger Helle Bonnesen til TV 2 Kosmopol.

Forvaltningen i Københavns Kommune vil i den kommende tid undersøge, hvordan det kan lade sig gøre at plante træer i andre kommuner.

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_


Vis mere
20220719-131404-L-1920x1279we

Nye SAS-ejere kan føre nye flyruter og selskaber til København

Dan Jensen

Dan er afhængig af hjemmehjælp – men nu skal han selv gøre rent efter asbestfund

Vis mere