Københavns bedste bager er kåret: "Vi er gammeldags"

Ejeren af Kirstens Konditori betegner sig selv som en gammeldags traditionel dansk bager.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De fleste har formentlig deres egen mening om, hvor man skal købe sine tebirkes og landgangsbrød. Men i forrige uge kunne Kirstens Konditori i Brønshøj, erklære sig Københavns bedste bager.

Christian Larsen, som er ejer og bagermester hos Kirstens Konditori, fortæller, at selvom bageriet normalt er populært, havde han næsten ikke turde håbe på at løbe med titlen.

- Det er jo overvældende. Vi er meget stolte af det arbejder, vi laver, så det er stort, at vi nu er Københavns bedste, siger Christian Larsen til TV 2 Lorry.

Det er organisationen Opdag Danmark, som tirsdag i sidste uge kunne offentliggøre resultatet af deres konkurrence om Danmarks bedste bager og den bedste bager i Danmarks forskellige regioner.

Et traditionsrigt bageri

Ifølge Christian Larsen er traditionerne en vigtig ting for deres succes.

- Vi tilbyder noget andet end bagerier som Juno, Hart og Lagkagehuset. Vi er en gammeldags dansk bager, og når man køber hos os, støtter man lokalt.

Christian Larsen overtog for 15 år siden bageriet af sine forældre, som selv overtog bageriet af en kvinde ved navn Kirsten, og da bageriet allerede var en succes dengang, ville forældrene ikke ændre på navnet.

Bageriet har i alt været ejet af familien i 35 år.

Det er dog ikke første gang, at bageriet opnår anerkendelse, da de tidligere har vundet henholdsvis sølv og bronze i Danmarks bedste brød og Danmarks bedste romkugle.

Anerkendt for frugttærte

Bageriet har, ifølge Christian Larsen, faste kunder fra hele hovedstadsområdet. Og hvis man spørger, hvad Kirstens Konditori er mest kendte for, tøver Christian Larsen ikke.

- Vores frugttærter er der ikke nogen, der når til sokkeholderne, og det siger mine kolleger også.

I alt har 35.402 danskere afgivet deres stemme i Opdag Danmarks konkurrence om Danmarks bedste bager.

I konkurrencen har man både en national kåring og regionale kåringer, og det er altså i den regionale konkurrence i hovedstaden, som Kirstens Konditori har vundet.

Førstepladsen for den bedste bager i hele Danmark gik til Bagergården Hinnerup, som ligger i den lille by Hinnerup lidt uden for Aarhus.

De populære frugttærter.
De populære frugttærter.
Foto: Kirstens Konditori

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_


Vis mere
20220719-131404-L-1920x1279we

Nye SAS-ejere kan føre nye flyruter og selskaber til København

Dan Jensen

Dan er afhængig af hjemmehjælp – men nu skal han selv gøre rent efter asbestfund

Vis mere