Københavns Kommune vil gøre Kalvebod Fælled til naturnationalpark

En af kommende naturnationalpark i Danmark kan placeres på Kalvebod Fælled på Amager, foreslår et flertal i Københavns Kommune.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et stort flertal i Københavns Borgerrepræsentation vedtog torsdag aften at rette henvendelse til miljøministeren og tilbyde Kalvebod Fælled på Amager som en mulig placering, når fem kommende naturnationalparker skal udpeges.

Forslaget blev fremsat af Liberal Alliances ene medlem af borgerrepræsentationen, Ole Birk Olesen.

- Det er et meget oplagt sted til udpegelse af en naturnationalpark. Vi foreslår, at Københavns Kommune skal tilkendegive over for regeringen, at vi gerne ser, at Kalvebod Fælled bliver til en naturnationalpark tæt på hovedstadens indbyggere, sagde Ole Birk Olesen (LA) ifølge TV 2 Kosmopol på mødet.

Venstre stemte som det eneste parti imod forslaget. Det skete blandt andet med argumentet, at området ikke er egnet til helårsgræsning.

Alle andre partier bakkede dog op om forslaget.

- Vi støtter forslaget, som det ligger her. Vi synes, det er godt fra Københavns side at vise, at vi vil gøre noget ved det. Om det så også betyder, at vi skal have ulve til København, ved jeg ikke, men forslaget er godt, og vi støtter det, sagde Marcus Vesterager (S) under mødet – en udtalelse, der fremkaldte smil blandt mødedeltagerne.

- En naturnationalpark vil være en yderligere styrkelse af biodiversitet og naturen i det område, det er nu. Vi ser frem til, at staten kan arbejde videre med at kvalificere, hvordan Kalvebod Fælled bedst kan blive til naturnationalpark, lød det fra Klaus Mygind (SF).

Tre naturnationalparker i Hovedstaden

Der er 15 naturnationalparker i Danmark. Naturnationalparker etableres på statslige arealer, sådan som Kalvebod Fælled eksempelvis er, og defineres som steder, hvor naturen ”så vidt muligt får lov til at udvikle sig på naturlige præmisser”.

Ud over de 15 allerede besluttede naturnationalparker skal gennemføres, skal der etableres yderligere fem, lyder det i regeringsgrundlaget 'Ansvar for Danmark'. Københavns Kommunes kommende henvendelse til miljøministeren vil tilbyde Kalvebod Fælled som en af de fem.

For at et område kan komme i betragtning som naturnationalpark, skal det leve op til en række kriterier, der blandt andet omfatter størrelse, biodiversitetsindhold, indhold af Natura-2000-arealer, egnethed til helårsgræsning samt muligheder for friluftsliv.

Hovedstadsområdet rummer allerede tre naturnationalparker i form af Gribskov, Bidstrupskovene samt Hellebæk Skov og Teglstrup Hegn. Herudover er Øresund udpeget som en af to marine naturnationalparker.

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_


Vis mere
Web-version.00_00_11_44.Still001

Alternativ til fodboldholdet: 14-årige Alvin vil starte madfællesskab for teenagere

20190213-093733-A-5616x3744ma

Ny regel træder i kraft: Disse bilister bliver ramt

Vis mere