Københavnsk badesæson åbner med ny badezone i havnen

Livredderne er på plads i de københavnske havnebade, og sæsonen er nu officielt åbnet.

Hvis du skal vise en udenlandsk turist rundt i hovedstaden, og nærmer dig Københavns Havn, så er der om sommeren særligt en ting, vedkommende ret sikkert vil lække mærke til: Folk svømmer i havnen! Og denne sommer udvides mulighederne for at tage en dukkert med endnu en badezone.

Livredderne er nu rykket ud for at passe på gæsterne i havnebadene, og sæsonen er dermed officielt åbnet. Og den 8. juni åbner den nye badezone - nemlig Byskoven, der ligger i den sydlige ende af Københavns Havn.

Når den er på plads,  råder hovedstaden over tre egentlige havnebade - det er dem, der er livredderbemandede. Hertil kommer 10 badezoner, som ikke er bemandede og to af dem har såkaldte dyppezoner, der er familievenlige og egnede til mindre børn.

Den nye badezone, Byskoven, i den sydlige ende af Københavns Havn.
Den nye badezone, Byskoven, i den sydlige ende af Københavns Havn.
Foto: By & Havn

- Havnen er blevet en indgroet del af sommeren for rigtig mange københavnere, hvor man mødes med venner og familie for at hygge sig, og det glæder mig, at vi bliver ved med at kunne udvide mulighederne for at bade i havnen, siger By & Havns administrerende direktør Anne Skovbro i en pressemeddelelse.

Populært som aldrig før

Ifølge By & Havn er det kun er i de tre egentlige havnebade - det vil sige Islands Brygge, Fisketorvet og Sluseholmen, hvor man registrerer antallet af gæster. Sidste år nåede det op på hele 284.000 badende. Men hertil kommer så de mange, der kaster sig i havnen i badezonerne. Her er der ikke livreddere,  og zonerne kan benyttes året rundt. De er markeret med bøjer og flyderør, så der er ingen faste kanter eller bund. Badezonerne kan være mange meter dybe.

Det er nu 21 år siden, det første havnebad i København åbnede. Nemlig Islands brygge Havnebad, som i sin tid var det eneste sted, man helt lovligt kunne hoppe i havnen. Havnbebadet er designet af arkitekten Bjarke Ingels og er blevet omtalt vidt og bredt i udlandet. I 2019 kårede amerikanske CNN København som den bedste by at bade i. Her fremhævede man først og fremmest Amager Strandpark - men havnebadene fik i den grad også pæne ord med på vejen:

"Hvis det er for stor en udfordring at komme ud af byen, så er de sensationelle havnebade ved Islands Brygge og Fisketorvet et stærkt alternativ. Vovehalse kan springe ud fra tårnene, mens fitnessfanatikere kan svømme baner i rent, køligt vand", jublede det store amerikanske medie.

Kun badning i godkendte zoner

Arbejdet med at gøre havnen ren - og skabe badeområder, har til gengæld givet myndighederne en ekstra udfordring. For mange københavnere foretrækker at springe i, der hvor de bor - og det må man faktisk ikke. Og gør man det alligevel - så kan man være uheldig at støde på politiets patruljebåd.

- Vi har siden april haft vores patruljebåd på vandet, og vi er til stede for at føre tilsyn og sikre, at både de sejlende og de badende følger reglerne. Havnen er et populært sted med meget trafik. Der kan derfor let opstå farlige situationer, hvis man bader uden for havnebadene eller bade- og dyppezonerne. Det er fx meget svært for de sejlende at se en badende - særligt når solen står skarpt ned i vandet, siger politikommissær Thomas Ahlburg i pressemeddelelsen fra By & Havn.

Ud over politiet kan man også støde på de sejlende havneværter, der med en løftet pegefinger gør folk opmærksomme på, at de bader et ikke-godkendt sted.

Den nye badezone, Byskoven, åbner 8. juni.

Her kan du bade i Københavns Havn


Trænger du til en storby-dukkert? I kortet nedenfor kan du se, hvor du kan gøre det uden at komme på kant med hverken politiet eller havneværterne.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik