Kollegie nedlægger parkeringspladser for at få grønt område

Der kan være rift om parkeringspladser i byen, bare ikke ude foran Grønjordskollegiet på Amager. Det har kollegiet nu fundet en grøn løsning på.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Knap 1000 beboere må deles om cirka 175 parkeringspladser på Grønjordkollegiet på Amager.

Andre steder ville det nok skabe kamp om pladserne, men fordi der er tale om et kollegie med unge studerende i byen, så er det de færreste, der har bil.

Det er én af grundene til, at kollegiet har besluttet at skrotte 44 af de nuværende parkeringspladser og i stedet anlægge en grøn oase – en såkaldt klimahave.

Et projekt kollegiet nu modtager en million af Nordeafonden til at realisere.

- Med en klimahave får vi et grønt areal. Det kommer til at være et sted, man kan slappe af og mødes, fortæller Julie Skaarup Roesgaard fra Grønjordskollegiets beboerråd.

Klimahaven skal indrettes med træer, regnvandshåndtering og grobund for biodiversitet.

Og haven kommer også til at betyde en hel del for udsigten for flere af kollegiets beboere.

- Lige nu er der stor forskel på, hvad du kigger på, når du kigger ud ad vinduet. Nogle har udsigt til Amager Fælled og andre har til parkeringspladsen, så flere får noget rart at kigge på med klimahaven, siger Julie Skaarup Roesgaard.

Halvtomme parkeringspladser

Ved de 175 parkeringspladser er der lige nu en græsplæne, som ingen bruger, og den skal også inddrages i projektet. 

Men i en by, hvor mange bilister skal lede langt efter et sted at parkere, er det så ikke problematisk at nedlægge parkeringspladser?

Nej, ifølge Julie Skaarup Roesgaard. Faktisk er der ofte halvtomt på parkeringspladsen. Kollegiet lejer lige nu flere af deres parkeringspladser ud til Nordea, der ligger i nærheden. Men det stopper med etableringen af den nye park.

- Jeg har kun hørt fra én beboer, der var kritisk og mente, der skulle være plads til biler. Men der er masser af plads, siger Julie Skaarup Roesgaard.

På skitsen herunder kan planerne for kollegiets parkeringsplads og klimahave ses. 

(Artiklen fortsætter under billedet.)

Det er kun højre del af tegningen, der lige nu er finansieret og hvor arbejdet kan påbegyndes. Området til venstre for stien er en del af et andet projekt, som kollegiet også forsøger at få finansieret.
Det er kun højre del af tegningen, der lige nu er finansieret og hvor arbejdet kan påbegyndes. Området til venstre for stien er en del af et andet projekt, som kollegiet også forsøger at få finansieret.
Foto: Arki Lab

Projektet er blevet udviklet gennem flere workshops, hvor samtlige af kollegiets beboere er blevet inviteret til at deltage.

Og ud fra det blev den færdige idé sammenfattet med hjælp fra firmaet arki.lab.

På kollegiet drømmes der om at, der bygges et endnu større grønt område, men det er der endnu ikke finansiering til. Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_


Vis mere
20220719-131404-L-1920x1279we

Nye SAS-ejere kan føre nye flyruter og selskaber til København

Dan Jensen

Dan er afhængig af hjemmehjælp – men nu skal han selv gøre rent efter asbestfund

Vis mere