Kommune vil bidrage til undersøgelse af sigtedes forløb i psykiatrien forud for skyderi i Field's

Tre mennesker døde, og flere blev sårede under et skyderi i Field's i starten af juli. Den sigtede mand er kendt i psykiatrien, og nu tilbyder Københavns Kommune at bidrage til en task force, der skal afdække hans forløb.

Region Hovedstaden har offentliggjort, at der er nedsat en task force, der skal afdække psykiatriforløbet for den 22-årige mand, der er sigtet for at stå bag Field's-skyderiet den 3. juli. 

Københavns Kommune ønsker at bidrage med et "kommunalt perspektiv" i undersøgelsen. Det sker for at finde ud af, om der er noget, man kan lære af den tragiske hændelse.

- Det kan både være læring i forhold til den kommunale indsats eller læring i forhold til samarbejdet mellem den regionale psykiatri og socialpsykiatrien i kommunerne, udtaler overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S) og socialborgmester Karina Vestergård Madsen (EL) i en pressemeddelelse.

Debat om indsats

Den 22-årige sigtede mand var kendt i psykiatrien i Region Hovedstaden forud for skyderiet i shoppingcentret. 

Han har siden grundlovsforhøret opholdt sig på en lukket psykiatrisk afdeling og er dermed fængslet i såkaldt surrogat på grund af psykisk sygdom.

 Det har sat gang i en debat om, hvad samfundet tilbyder psykisk sårbare mennesker.

- Det er en vigtig debat, som vi skal holde fast i og handle på - det gælder selvsagt også i Københavns Kommune. Vi nærer ingen illusioner om, at unge mennesker med psykiske udfordringer bliver mødt med perfekte tilbud i Københavns Kommune. Det gør de ingen steder i landet, lyder det fra Sophie Hæstorp Andersen og Karina Vestergård Madsen. 

Task forcen forventer at kunne afrapportere til september 2022. De to borgmestre i København mener, at undersøgelsen vil være med til at højne kvaliteten i indsatsen fremadrettet, men det er ikke nok, lyder det: 

- Derfor gør vi fortsat alt, hvad vi kan, for at holde presset på partierne på Christiansborg. For der er simpelthen et stort behov for en ny psykiatriplan fra Christiansborg, der er et moderne velfærdssamfund værdigt.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik