Kommunen købte 69 kunstværker, som aldrig er set. Nu vil politikere have dem udstillet

Københavns Kommune har købt kunst, som har ligget på et depot i mindst fem år uden at blive brugt. Men nu får kunstværkerne endelig lov til at komme op at hænge.

69 kunstværker til en samlet værdi af 663.510 kroner har i flere år stået på et depot uden at blive brugt.

Seks af værkerne har endda aldrig været oppe at hænge, siden Københavns Kommunen købte dem til en samlet købspris på 155.200 kroner, har BT tidligere skrevet.

Men nu skal de udstilles.

Det står klart, efter er flertal i Københavns Borgerrepræsentation ved mødet torsdag aften besluttede, at værkerne skulle udstilles i Rådhushallen.

Bag forslaget står Dansk Folkepartis Finn Rudaizky, som glæder sig over, at københavnerne i fremtiden kan nyde kommunens indkøbte kunst.

- Jeg er rigtig glad for, at 39 stemte for forslaget. For man gør grin med skatteborgernes penge, når man køber kunst ind, der ikke bliver brugt, siger Finn Rudaizky til TV 2 Kosmopol.

Håber andre kan få glæde af værkerne

Det er Rådet for Visuel Kunst, der har købt værkerne, og hvert år køber rådet kunst ind for knap 800.000 kroner.

Politikerne på Københavns Rådhus har for nyligt diskuteret, om netop det beløb skal reduceres.

Idéen med at købe kunstværkerne er, at de skal hænge eller stå i kommunens lokaler. Det gør langt de fleste også, men i nogle tilfælde bliver de altså placeret på et depot.

Derfor håber Finn Rudaizky, at der er andre institutioner i kommunen, der nu kan få glæde af kunsten.

- Jeg forslog, at vi lavede udstillingen, så kommunens institutioner, såsom børnehaver og skoler, kan komme ud og vurdere, om det er noget, de kan bruge hos dem, så det ikke går til spilde, forklarer Finn Rudaizky.

(Artiklen fortsætter under billedet.)

Værket hedder 'Ghost' og er lavet af Troels Sandegård. Det har kostet 45.000 kroner og er fra 2012- Foto: Københavns Kommune.
Værket hedder 'Ghost' og er lavet af Troels Sandegård. Det har kostet 45.000 kroner og er fra 2012- Foto: Københavns Kommune.

Bør sælges i stedet

Men det var ikke alle i Borgerrepræsentationen, der var begejstret for idéen. Venstres gruppeformand Louise Theilade Thomsen sagde på mødet, at hun synes, det var spild af tid.

- Jeg kan ikke se meningen i, at vi har nogle kunstværker, som ingen har lyst til at få op at hænge, og at dem synes vi så, at kommunale medarbejderes tid skal bruges på at få udstillet. Det er spild af kommunale medarbejderes tid, sagde Louise Theilade Thomsen på mødet.

I stedet burde man tjene penge på malerierne, når nu de allerede er blevet vurderet til ikke at være interessante nok til at hænge hos kommunen.

- Hvis vi skal komme problemet til livs, burde vi sælge værkerne i stedet. Det giver bedst mening, når vi har kunst, ingen har lyst til at få op at hænge, slutter hun. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik