Kræver våbenhvile til barnevognsdemo: “Hvor er du nu, børnenes statsminister?”

Hundredevis af demonstranter med barne- og klapvogne sendte lørdag en appel til politikere om at sikre en varig våbenhvile mellem Hamas og Israel.

Børnefamilie efter børnefamilie gik lørdag i optog med barne- og klapvogne gennem København for at vise deres støtte til en omgående våbenhvile i den verserende krig mellem Israel og Hamas.

Demonstrationen begyndte på Litauens Plads på Vesterbro og sluttede ved Frederiksberg Rådhus omkring klokken 12.00.

Her lød det blandt andet fra talerstolen: “Hvor er du nu børnenes statsminister?” med reference til statsminister Mette Frederiksen (S), der flere gange har fremhævet, at hun vil være børnenes statsminister.

quote Jeg er her med min familie for at vise, at det er mange forskellige mennesker, der møder op til disse demonstrationer

Ida Østman

En af de fremmødte, Ida Østman, er enig i, at statsministeren og regeringen gør for lidt for at sikre en våbenhvile.

- Jeg er her for at vise regeringen, at vi er mange, der kræver, at der skal være våbenhvile nu. Jeg er virkelig frustreret over vores regering, siger Ida Østman til TV 2 Kosmopols reporter på stedet.

- Jeg er her med min familie for at vise, at det er mange forskellige mennesker, der møder op til disse demonstrationer - og ikke som Mette Frederiksen påstår: At det er udemokratiske kræfter. Det er netop demokratiske og medmenneskelige kræfter, der mødes her i dag, siger Ida Østman.

(Artiklen fortsætter efter videoen.)

Video fra lørdagens barnevognsdemo.

Omkring 1200 personer blev ifølge Israel dræbt, da terrororganisationen Hamas den 7. oktober angreb flere israelske kibbutzer, byer og en musikfestival nær grænsen til Gaza. 

Efterfølgende sendte Israel tropper ind i Gaza, der er kontrolleret af Hamas. Det samlede dødstal i Gazastriben er ifølge sundhedsmyndighederne, der er kontrolleret af Hamas, 17.487 personer.

Flere tusinde ud af de omkomne i Gaza er børn. 

(Se flere billeder fra demonstrationen her i galleriet. Artiklen fortsætter efter billederne.)

I kølvandet på krigens udbrud har der været adskillige demonstrationer i hele verden - og også i København. 

Det er Red Barnet, SOS Børnebyerne, BUPL og Amnesty International Danmark, der står sammen om demonstrationen lørdag.

Formålet med arrangementet er at vise, at der er mange, der ikke mener, at regeringen gør nok for at sikre en varig våbenhvile, mener pressechef i Amnesty International Danmark, Malene Haakansson til TV 2 Kosmopol.

- Vi vil ikke være vidne til drab på børn, kvinder og mænd. Det, vi ser i Gaza, er en humanitær og menneskeretlig katastrofe, siger hun.

Hvorfor henvender I jer til forældre?

- Mange folk bakker op om budskabet, men kan ikke stå til en demonstration fredag aften med mange mennesker. Så det er et tilbud til dem, der vil noget om dagen sammen med børn, siger Malene Haakansson.

Søndag løber en større demonstration af stablen, hvor en folkemængde vil gå fra Esplanaden til Christiansborg. Det sker under overskriften: 'Hele Danmark på gaden for Palæstina - våbenhvile nu!'


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik