Oversigt

Seneste nyt

Længe ventet fjernbusterminal udskydes endnu et år

Det bliver først i forsommeren 2024, at de første passagerer kan stige på busserne ved den længe ventede Københavns Busterminal.

Dermed er byggeriet af busterminalen, som skulle være færdigt i sommeren 2023, udskudt med et helt år.

Det oplyser Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Fjernbusterminalen har gennem flere år været et stort politisk ønske på Københavns Rådhus, ligesom både busselskaber og buspassagerer har ønsket sig bedre forhold, når busturen er gået til udlandet eller andre landsdele.

Det fysiske arbejde med stationen, som vil komme til at ligge ved Dybbølsbro Station, er allerede godt i gang, og både holdepladser, terminalbygningen og overdækningen af holdepladserne forventes således at være færdigbyggede i løbet af sommeren.

I stedet er det etableringen af et såkaldt ITS-system, som skal holde styr på trafikstyringen og passagerinformation, der er forsinket.

"Vejdirektoratet gennemførte to udbud af ITS-løsningen i anden halvdel af 2022, men ingen leverandører bød på opgaven. Nu skal løsningen ud i et tredje udbud, og dermed kan systemet først stå færdigt i forsommeren 2024, hvor busterminalen kan blive taget i brug af buspassagererne", lyder det i meddelelsen fra Vejdirektoratet, som er bygherre på fjernbusterminalen.