Lokal fodboldklub inviterer ukrainske flygtningebørn til gratis træning

Hver mandag, onsdag og fredag åbner amagerklubben B1908 op for, at flygtningebørn fra Ukraine kan komme forbi til åben træning fra klokken 10 til 12.

I nogle bygningerne ved siden af den amagerkanske fodboldklub B1908 i Sundby er der i øjeblikket indlogeret en række ukrainske flygtninge.

For at få tankerne væk fra den krig, der i øjeblikket hærger deres land, har boldklubben besluttet at lave åben træning for de flygtningebørn, der er kommet til øen.

Fredag var der godt gang i træningen, da TV 2 Lorry slog et smut forbi og fik en snak med B1908's koordinator for projektet Morten Armandt Skaarup:

- Vi kan ikke redde hele verden. Men hvis vi bare kan give dem to timer, hvor de måske lige får lov til at hygge sig, grine og tænke på lidt andet. Der følte vi, at vi kunne gøre en forskel, forklarer han om tanken bag projektet.

Blandt de fremmødte forældre var der begejstring for, at den lokale fodboldklub giver deres børn mulighed for at lave noget, de synes er sjovt.

- Vi skal ikke tænke mere på krig og bare krig, men de (børnene, red.) kan lege smile og blive lykkelige (når de spiller fodbold, red.), lød det fra Myroslava Senych.

Og der var god stemning blandt børnene, fornemmede Morten Armandt Skaarup, der stod for fredagens træning.

- Ud fra hvad jeg oplever, så griner de, hygger sig og får bare lov til at være børn. Så det, tror jeg, de synes rigtig meget om, fortæller han.

Han bakkes op af niårige Andrew, der var med på kunstgræsbanen. Han syntes særligt om en øvelse.

- Jeg kunne godt lide, da vi fik en t-shirt og skulle putte den i lommen og derefter trække den væk fra hinanden.

Indtil videre er der afholdt to træninger for de ukrainske børn, der er flygtet fra Ukraine og er havnet på Amager. I et opslag på klubbens facebookside for forældre og familie opfordrer de til, at man spreder budskabet til ukrainske drenge og piger, der er flygtet fra krigen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik