Med Hamlet og Holger som vidner: Nu kan du blive gift på Kronborg Slot - hvis du er hurtig

Det er aldrig sket før - men 9. september kan 16 par blive gift ved såkaldte drop in-vielser på det verdensberømte slot.

Går du forelsket rundt og føler dig gifteklar, men mangler du det helt specielle sted, der kan være med til at gøre dit bryllup til noget ganske særligt, så har Kronborg Slot i Helsingør muligvis lige det, der skal til.

I hvert fald kan 16 brudepar blive gift ved såkaldte drop in-vielser på slottet til september.

De 16 vielser gennemføres alle den 9. september, og der kan være god grund til at slå til med det samme - arrangementet gennemføres nemlig efter først-til-mølle princippet - de første 16, der melder sig, får pladserne.

Vielserne kommer til at foregå i Slotskirken på Kronborg Slot.

- Normalt er det kun muligt for sognebørn at blive viet her. Med de kirkelige drop in-vielser ønsker vi at åbne Slotskirken for endnu flere giftelystne par, så det er en helt unik mulighed for at få opfyldt drømmen om et kirkeligt bryllup i historiske rammer på Kronborg Slot. Samtidig vil det appellere til dem, der ønsker sig en kortere og mere uformel vielse, men hvor det er vigtigt at få den kirkelige velsignelse af ægteskabet,” siger slotspræst Sigurd Victor Stubbergaard i en pressemeddelelse fra Kronborg Slot.

En kort ceremoni - og bobler

For hvor vielser for sognebørn i Slotskirken er helt "almindelige" vielser, så får de 16 drop in-vielser en lidt anden form, oplyser slottet.

Drop in-vielsen varer nemlig kun 15 minutter. og hvert brudepar må medbringe 15 gæster. Efter vielsen byder slottet på et glas bobler til det nyslåede ægtepar og deres gæster. De vil alle kunne nyde en højtidelighed i omgivelser, der er mere end bare almindeligt historiske.

Kronborg Slot blev opført i 1420´erne og har siden 1558 stået som det historiske renæssanceslot, vi kender i dag. Under Kronborg Slot finder man Holger Danske, og så var det selvfølgelig også her, Shakespeare lod handlingen i Hamlet udfolde sig.

Slottet blev i år 2000 taget med på UNESCOs verdensarvsliste.

Hvis et vaskeægte slotsbryllup drager, så skal man kontakte kordegnen ved Sct. Mariæ Kirke i Helsingør for at reservere en af de ledige tider, der fordeles efter først til mølle-princip.

De senere år har drop in-vielser vundet indpas mange steder. Blandt andet kan man i København blive viet i det fri, ligesom mange kirker har indført et system, hvor folk kommer ind fra gaden og bliver viet ved en kort ceremoni.

Vielserne på Kronborg er gratis.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik