Michael hørte skud og kiggede ud af vinduet: Så fik han travlt med at komme ned på gaden

Michael Klausen bor i Jægersborggade på Nørrebro. Han var blandt de første på gerningsstedet, da en 21-årig mand mandag aften blev skudt.

For Michael Klausen skulle det have været en helt almindelig aften, men det endte med at blive noget ganske andet.

- Jeg hører nogle skud og kigger ud ad vinduet, hvor jeg ser en mand ligge stille nede på gaden, fortæller Michael Klausen, der bor på Jægersborggade.

Kort tid efter klokken 20.00 mandag aften bliver en 21-årig mand nemlig ramt af skud på Nørrebro.

Sammen med en anden beboer er han den første på gerningsstedet.

- Vi hjælper ham, så godt vi kan. Vi stabiliserer ham og sørger for, at han kommer ordentligt over i kyndige hænder. Så overtager de selvfølgelig, når de kommer, paramedicinerne og en læge, og så slipper jeg det egentlig der, fortæller Michael Klausen.

Den 21-årige mand, der er ramt af skud, blev efterfølgende bragt på hospitalet - svært tilskadekommen.

17 knivstikkerier på to måneder

Skyderiet på Jægersborggade er langt fra den første voldelige episode på det seneste. 

Hele 17 gange er der blevet rykket ud til knivstikkerier i hovedstaden siden 5. december. 

Københavns Politi efterforsker, hvorvidt der er en sammenhæng mellem nogle af knivstikkerierne - og nu også skyderiet mandag aften. 

- Vi har en formodning om, at det er en strid mellem to grupper af unge mennesker, der er relateret til det kriminelle miljø, og at der er et opgør i den forbindelse, fortæller Tomas Marko Juhl, der er politiinspektør hos Københavns Politi.

Mellem jul og nytår indførte Københavns Politi en visitationszone på Nørrebro og i Nordvest, men valgte ikke at forlænge den, da den udløb d. 19. januar.

- Vi laver jo en masse indsatser, som vi ikke kan fortælle nærmere om, for det ønsker vi ikke at reklamere for i forhold til de kriminelle. Men vi gør allerede en hel del. Og så er det klart, at vi nu skal overveje på grund af skyderiet i går, om det er dråben, der gør, at vi også skal bruge værktøjet visitationszone, siger politiinspektøren. 

(Artiklen fortsætter under billedet.)

Her var visitationszonen, der var gældende fra 29. december 2022 til 19. januar 2023.
Her var visitationszonen, der var gældende fra 29. december 2022 til 19. januar 2023.
Foto: Københavns Politi

- En voldsom oplevelse

Som følge af skudepisoden stillede Københavns Politi tirsdag morgen en mobil politistation op på Jægersborggade. Her lagde Michael Klausen i dag vejen forbi, i håb om at politiet var i besiddelse af de nøgler, som han mistede, mens han hjalp skudofferet. 

- Det er jo selvfølgelig en voldsom oplevelse, men jeg tænkte ikke så meget over, hvad det var, jeg tænkte bare på, at der var behov for, at jeg kunne hjælpe. Jeg kan noget førstehjælp, jeg har været livredder, og jeg har også gået inde i byen som nattevært, så derfor falder man bare tilbage på den træning, man har, fortæller han.

Derfor er han da også glad for, at politiet er til stede i området i dag.

- Jeg er sikker på, at det giver tryghed for dem, som har en helt masse spørgsmål og som bliver bange og usikre. Så det giver helt sikkert tryghed for folk, siger Michael Klausen. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik