Københavnere der slås med symptomer på stress, angst eller depression skal ikke vente længere end seks uger på at få hjælp. Derfor har et flertal på rådhuset nu afsat knap 37 millioner kroner til at bringe ventetiden ned.
Det oplyser Københavns kommunes Sundheds- og Omsorgsforvaltning i en pressemeddelelse.
Rigtig mange københavnere kæmper med mental mistrivsel, og det kan gå ud over den enkeltes livskvalitet, uddannelse, arbejdsliv og sociale fællesskaber.
Tilbuddene om hjælp er de seneste år vokset i omfang, men efterspørgslen fortsætter med at stige. Det betyder, at alt for mange københavnere må vente med at komme i gang med at få det bedre.
Men nu skal den gennemsnitlige ventetid på forløb ned – gerne til omkring seks uger, mener sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF), ifølge pressemeddelelsen.
- Der er desværre stadig rigtig mange, som slås med den mentale sundhed i vores by. Og der er stor efterspørgsel på vores tilbud. De københavnere, der hver dag kæmper med mental mistrivsel, risikerer at blive syge, hvis de skal vente for lang tid på hjælp. Derfor har jeg sammen med mine kolleger på rådhuset afsat midler til at få bragt ventetiden ned, siger Sisse Marie Welling.