Fredag anbefalede Sundhedsmyndighederne, at man bruger mundbind i offentlig transport i myldretiden, hvis det ikke er muligt at holde en meters afstand til de øvrige passagerer.
Men det har ikke fået alle passagerne i den offentlige transport til at bruge mundbind:
Mandag morgen vurderer Metroservice, der driver metroen i København, at omkring ti procent af passagererne i myldretrafikken brugte mundbind i metroen.
DSB's informationschef, Toni Bispeskov fortæller, at flere - men ikke alle -brugte mundbind i S-tog og tog mandag morgen end for bare to uger siden.
Men han myldretrafikken er heller ikke for alvor er begyndt endnu:
- Myldretiden går først for alvor i gang næste mandag, hvor vi forventer et større rykin båret af mange studerende, skolebørn og deres forældre, der vender tilbage fra ferie. Her forventer vi at vende tilbage til normalen, siger han.
Billeder fra metro og S-tog mandag morgen viser, at det langt fra er alle, der bærer mundbind.
DSB: Ikke nødvendigt med mundbind i tog
Toni Bispeskov mener ikke, det er nødvendigt at bruge mundbind i fjern- og regionaltog, da men skal have en pladsbillet, når man kører med tog.
- Det er en udbredt misforståelse, at det er nødvendigt med mundbind i fjern- og regionaltog. Med pladsbilletter sørger vi jo for, at vi ikke kører med stående passagerer - heller ikke i myldretiden, siger han.
I S-tog derimod mener han, at det godt kan være en god idé at have mundbind på.
DSB sælger selv mundbind i 7-elevens kiosker ved stationerne, og her er det tydeligt, at der er stor efterspørgsel på mundbind.
Man har også et ansvar over for andre og ikke kun sig selv.
Direktør for prissammenligningstjenesten Pricerunner Martin Andersen sagde lørdag, at flere butikker allerede har udsolgt af de kirurgiske mundbind.
"Man har ansvar for andre end sig selv"
Nyhedsbureauet Ritzau har talt med Peter Nygaard fra Frederiksberg, der er en af dem, der har taget myndighedernes råd til sig.
- Man har også et ansvar over for andre og ikke kun sig selv.
- Jeg arbejder på en skole, og så jeg tager ofte metroen i myldretid. Jeg tænker, at jeg har et ansvar for at passe på mine omgivelser, siger han.
Selv om det ikke er et problem for Peter Nygaard, forstår han godt, at daglige skift af mundbind kan være en betydelige budgetpost for andre.
- For nogle kan det måske godt være mange penge at skulle punge ud med. Det må der nok findes en eller anden løsning på, siger han.
En af dem, der ikke bar maske, var Anne Pedersen fra Amager. Hun hæfter sig især ved omkostningerne ved at skifte mundbind så ofte, som myndighederne anbefaler.
- De har jo sagt, at man helst skal bruge et, som man skal skifte hver dag. Det er altså ret mange penge at bruge, siger hun.
Hvis maskerne var billigere og nemmere at få fat på, kunne Anne Pedersen godt finde på at bruge dem, siger hun.
På nettet kan mundbind købes i pakker af 100 for cirka 400 kroner. 7-Eleven sælger mundbind til 15 kroner stykket.