Naboer raser over ny fanzone ved Parken: Hvorfor kan den ikke bare placeres væk fra naboerne?

FCK lancerer en ny fanzone med plads til 8.000 mennesker.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Barer, madboder, musik, fest og glade dage.

Sådan er planerne for en ny fanzone – en såkaldt fan village – mellem Brumleby og Parken, som FC København har fået midlertidig tilladelse til, bliver en realitet over de næste tre måneder ved 14 hjemmekampe.

Tre timer før kampstart og frem til klokken 23 bliver der her masser af musik og underholdning som både opvarmning og afterparty ved kampene.

Men naboerne er knap så glade for projektet. De frygter nemlig mere larm og kan ikke forstå, hvorfor man ikke bare placerer den nye fanzone mod Fælledparken væk fra naboerne.

- Jeg er nervøs for, der kommer mere larm og en voldsommere støj og i en højere frekvens end normalt. Det er sådan, at mine vinduer vibrerer, og jeg kan ikke have dem åbne, og jeg kan ikke være ude i min have. Det er der heller ikke nogen af mine naboer, der kan, siger August Barnekow, der er nabo til Parken til TV 2 Lorry.

Og han får opbakning fra flere andre naboer i Brumleby, der huser 221 boliger i en boligforening.

- Der er virkelig høj musik. Der er drøn på, og vi bor tæt her. Vi er også mange gamle. Jeg ved ikke, hvor vi ellers skal tage hen. Jeg er 88 år gammel, siger Charlotte Berg til TV 2 Lorry.

- Jeg elsker at se fodboldkampe, men det jeg frygter, er, når der virkelig er drøn på, så kan jeg ikke være i min lejlighed, selvom jeg har dobbelte ruder derinde, siger Erling Skaaning til TV 2 Lorry.

Parken forsøger at imødekomme naboerne og har lagt lyddæmpende asfalt, men det mener naboerne ikke er nok.

- Det foregår jo udenfor, siger Charlotte Berg og ryster på hovedet.

Men hvad kunne så være en løsning?

- Nu kommer jeg bare med en strøtanke, men man kunne jo placere det på den anden side af Parken, hvor der ikke er beboelse, siger Erling Skaaning til TV 2 Lorry.

Det er August Bernekow enig med ham i.

- På den side af Parken, der vender mod Fælledparken, der ville de kunne gejle det samme arrangement op, og det ville måske endda være federe. Der er ingen naboer, så det tænker jeg kunne være en mulig løsning for FCK, siger han.

Det er bare ikke en mulighed, for FC København ejer ikke grunden, der grænser op mod Fælledparken.

- Det er et kommunalt område og del af en fredet park. Det er nemmere for os at lave et event på egen grund, siger Jacob Lauesen, der er direktør i FC København til TV 2 Lorry.

Han kan godt forstå, at naboerne er nervøse for konsekvenserne af den nye fan village, men forsikrer om, at blandt andet den lyddæmpende asfalt faktisk har effekt.

- Vi kan godt forstå, man er nervøs over, at man ændrer de ting her, men intentionen er faktisk det modsatte. Det er, at vi hellere vil være i kontrol over det, og at det ikke er 20 boomblastere eller soundbokse, der kommer med, men at det er os som arrangør, der tager et lidt mere kontrolleret forhold omkring området, siger Jacob Lauesen til TV 2 Lorry.

Såfremt der bliver støjproblemer, så er direktøren klar til at vurdere situationen, hvis det kommer så vidt.

Her i galleriet kan du se illustrationer af den nye fan village, som mange fans glæder sig til at kunne bruge, trods naboernes frustration. Vis mere
20220707-130804-4-1920x1280we

Hun var forarget og krævede undskyldning: Nu vil S-profil bevare Ungdomshusets støtte

20220321-163848-6-1920x1279we

Camilla kan alligevel få sin kræftmedicin:
"Nogen nåede at dø i mellemtiden"

Vis mere