'Nej': Borgmester har lyttet til rasende naboer

En ny fanzone ved siden af Parken er endt som en varm politisk kartoffel.

Nej. 

Det er, hvad teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune, Line Barfod (EL), har tænkt sig at stemme den 3. oktober til spørgsmålet om, hvorvidt FC København skal have dispensation til at etablere fanzonen med navnet Parken Fan Village som fast inventar ved Parken.

- Forvaltningen har fået mange klager fra naboer i forbindelse med aktiviteter i Parken Fan Village - blandt andet over støj og manglende oprydning, skriver Line Barfod i en skriftligt svar til TV 2 Lorry og uddyber, at hun har lyttet til naboerne.

(Artiklen fortsætter efter billedet.)

Sådan ville Parken Fan Village se ud.
Sådan ville Parken Fan Village se ud.
Foto: FCK.dk

- Det er vigtigt, at der er plads til både arrangementer og til at leve i byen, men der er tale om et område, der i forvejen er under et stort pres på grund af store arrangementer, koncerter og fodboldkampe, og derfor stemmer vi nej til at give dispensation til Parken Fan Village. 

FC København havde i starten af august ellers fået tilladelse til at etablere fanzonen henover efteråret ved 14 hjemmekampe. 

Naboerne var bare aldrig blevet hørt.

Fanzonen ligger mellem Parken og beboerområdet Brumleby som et publikumsområde med forskellige faciliteter og udendørsservering for tilskuere tre timer før kampstart og frem til klokken 23. 

Naboklager blev afgørende

Den nyhed var Parkens naboer dog ikke så begejstrede for. Og det endte med at blive udslagsgivende for teknik- og miljøborgmesterens holdning til spørgsmålet om, hvorvidt det kan fortsætte. 

- Jeg er nervøs for, at der kommer mere larm og en voldsommere støj i en højere frekvens end normalt. Det er sådan, at mine vinduer vibrerer, og jeg kan ikke have dem åbne, og jeg kan ikke være ude i min have. Det er der heller ikke nogen af mine naboer, der kan, sagde August Barnekow, nabo til Parken, til TV 2 Lorry tilbage i august. 

(Artiklen fortsætter efter billedet.)

Sådan kommer den nye fan village til at se ud.
Sådan kommer den nye fan village til at se ud.
Foto: FCK.dk

Direktør i FC København, Jacob Lauesen, forsikrede dog om, at tiltag som lyddæmpende asfalt ville sikre mod for meget støj. 

- Vi kan godt forstå, man er nervøs for, at man ændrer de ting her, men intentionen er faktisk det modsatte. Det er, at vi hellere vil være i kontrol med det, og at det ikke er 20 boomblastere eller soundbokse, der kommer med, men at det er os som arrangør, der tager et lidt mere kontrolleret forhold omkring området, sagde han til TV 2 Lorry. 

Fester før og efter hver hjemmekamp. Det er udsigten til Parkens naboer, efter at FCK har meldt ud, at de vil lave en Fan Village få meter fra Brumleby

Spørg Os - Afstemning

_