Tine blev misbrugt som barn: Nu er hun med til at åbne nyt mødested for seksuelt misbrugte kvinder

Snart åbner et nyt mødested i København, for kvinder der har været udsat for seksuelt misbrug.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En stor del af de mennesker der har været udsat for seksuelle overgreb i deres barndom udvikler senfølger i deres voksenliv.

Det kan være svært at åbne op om de voldsomme oplevelser, og mange går derfor med deres senfølger alene.

Men det skal et nyt mødested nu lave om på.

Tirsdag den 22. marts åbner Kvistens Kvindetræf nemlig for første gang i København.

Kvistens kvindetræf er et åbent, anonymt og uforpligtigende tilbud, hvor kvinder kan dele deres oplevelser i et trygt rum uden mænd.

Møderne vil foregå i Kvistens lokaler i Københavns nordvest kvarter på adressen Lygten 2.

Møderne vil finde sted på tirsdage i lige uger fra klokken 17 til 19.

Tines traume skulle tales væk

Tine Jeilsø, som er frivillig i Kvistens Taskforce og tovholder på kvindetræffet, har selv været udsat for misbrug som barn.

Et misbrug der har fulgt hende lige siden.

- Jeg har altid været meget opmærksom på mine omgivelser. Jeg har altid holdt øje med folks øjne og frygtet for, at de pludselig skiftede personlighed. Det er jo ofte folk, man stoler på, som begår de her overgreb, fortæller Tine Jeilsø.

I flere årtier gik Tine Jeilsø uden at tale om oplevelserne.

- Det var rigtig hårdt at gå og gemme på den her hemmelighed, for jeg skulle jo hele tiden holde styr på mig selv og tage min mor-, kæreste- og arbejdsmaske på. Det var utroligt ensomt, siger hun.

Men for et par år siden skete der noget. Tine blev ramt af en depression. En depression der tvang hende til at åbne op om sine oplevelser.

Kvistens Kvindetræf er et sted, hvor kvinder kan mødes i et trygt rum for at dele deres oplevelser med seksuelt misbrug i barndommen.
Kvistens Kvindetræf er et sted, hvor kvinder kan mødes i et trygt rum for at dele deres oplevelser med seksuelt misbrug i barndommen.
Foto: Kvisten

Det var i den forbindelse, at Tine første gang stiftede bekendtskab med organisationen Kvisten. Her var det nemlig muligt at tale med en psykoterapeut uden at skulle betale for det.

- Det at man kan gå der gratis, gør det nemmere at åbne det her store sorte hul, fordi man ikke har den her store økonomiske byrde samtidig, siger Tine Jeilsø.

De mange samtaler hjalp hende langsomt med at overvinde sine senfølger.

Det er lidt som at have fået et nyt liv

Hun fortæller, at det var en stor hjælp at møde andre kvinder i samme situation. På den måde blev hun bevidst om, at hun ikke var alene med sine tanker og følelser.

I dag er Tine Jeilsø 47 år. Hun plages ikke længere af særligt mange senfølger, men lever et godt og normalt liv med sin mand og sine børn.

- Jeg kan rigtig mange ting igen. Jeg kan dyrke sport, være sammen med andre mennesker, og slappe af på offentlige steder. Det kunne jeg også før, men det var svært. I dag skal jeg ikke hele tiden bekymrer mig om verden og mennesker omkring mig. Det er lidt som at have fået et nyt liv, siger Tine Jeilsø.

I dag bruger hun sine personlige erfaringer til at hjælpe andre kvinder, og derigennem sig selv.

- I Kvisten kan jeg bruge mine oplevelser til noget meningsfuldt ved at hjælpe andre. Det at jeg kan bruge det til noget fornuftigt, i stedet for noget destruktivt, er jo også en form for healing for mig, fortæller Tine Jeilsø.

TV 2 Lorry besøgte lørdag det nye mødested for seksuelt misbrugte kvinder. Her kan du se indslaget derfra:Vis mere
20191016-160021-7-1920x1281we

Dødsdom til Irma-pigen:
Alle butikker lukker

Alexander Nepper

Familie holder sønnen hjemme, når der tikker sygemeldinger ind på Aula

Vis mere