Nu er Lauritz' overfaldsmænd på anklagebænken

Gymnasieeleven Lauritz blev i februar brutalt og umotiveret overfaldet i Gothersgade i Indre By.

19-årige Lauritz Lindboe Wind var torsdag indkaldt som vidne i Københavns Byret, hvor retssagen mod to mænd, der blandt andet er tiltalt for et overfald begået på ham, begyndte.

- Det bliver meget underligt. Også fordi, det er lang tid siden. Så man skal tænke langt tilbage. Men jeg har jo fortalt det så mange gange nu, så jeg tror den sidder godt fast deroppe, min forklaring, siger Lauritz Lindboe Wind til TV 2 Lorry.

Den 21. februar blev han umotiveret overfaldet med knytnæveslag og spark under en bytur i Gothersgade i København, hvorefter han i bevidstløs tilstand blev kastet ud på vejbanen. Foran kørende biler. 

Derefter hoppede gerningsmændene på Lauritz Lindboe Winds hoved, før personen eller personerne bag overfaldet forsvandt igen.

quote Jeg har jo fortalt det så mange gange nu, så jeg tror den sidder godt fast deroppe, min forklaring

Lauritz Lindboe Wind, Voldsoffer.

Torsdag skulle han vidne imod de to 18-årige mænd, som politi og anklagemyndighed mener begik overfaldet.

- Det har været hårdt på en måde. Man sidder jo bare og tænker om åh, hvad vil der nu ske. Vil han komme efter mig eller er han sur over nogle ting? Og om han er mentalt okay og sådan noget. Men jeg er lettet over, at det er færdigt nu, siger Lauritz Lindboe Wind.

Lauritz Wind blev så mærket af det voldelige overfald, han blev udsat for i februar, at han en overgang sov med en kniv.
Lauritz Wind blev så mærket af det voldelige overfald, han blev udsat for i februar, at han en overgang sov med en kniv.
Foto: Privat foto

Tiltalt for to overfald

Overfaldet resulterede i en brækket næse, en hjernerystelse og en tur på Rigshospitalets Traumecenter.

Siden overfaldet har Lauritz' mor Karina Wind kæmpet for at få skabt mere opmærksomhed på den umotiverede vold i nattelivet, og derfor glædede hun sig torsdag også til at få overstået turen i retten.

- Jeg frygter lidt, at vi skal hele videoen igennem nu, og rent faktisk se overfaldet. Så det glæder jeg mig absolut ikke til. Det må jeg sige. Men når det så er sagt, så glæder jeg mig til at få sat et punktum i den her for alle parter ulykkelige sag, og ser meget frem til, at den er afsluttet. Jeg tænker, der er flere end Lauritz, der er lidt nervøse for, hvordan det hele skal gå, siger Karina Wind til TV 2 Lorry.

Københavns Politi anholdt få dage efter overfaldet en 18-årig mand, der blev varetægtsfængslet. Efterfølgende fandt politiet frem til endnu en formodet gerningsmand, der ligeledes er 18 år.

Den ene af de to er også tiltalt for et andet overfald, der fandt sted på Rådhuspladsen i december 2019.

Retssagen forventes afsluttet torsdag i næste uge.

Lauritz' historie har blandt andet fået statsministeren og regeringen til at foreslå nye tiltag og skærpede straffe i forbindelse med umotiveret vold.

Lauritz Wind blev overfaldet i Københavns indre by, nu er det nok lyder det fra Lauritz mor

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik