Nu kan du stige på de gule havnebusser i Københavns Havn fra to nye steder

Movia åbner nu to af de tre nye stoppesteder på en revideret rute for de eldrevne havnebusser. Samtidig indsættes yderlige to af slagsen i den daglige drift.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fra søndag bliver det muligt for københavnere at stige ombord på de gule, eldrevne havnebusser ved to nye stoppersteder langs Københavns Havn.

Movia oplyser i en pressemeddelelse, at stoppestederne med navnene Islands Brygge Syd og Enghave Brygge tages i brug for at gøre det lettere for beboerne mellem Bryggebroen og Slusebroen ved Sjællandsbroen at benytte offentlig transport via vandvejen.

Stoppestederne ligger nær nye bykvarterer, hvor der for tiden bliver bygget mange nye boliger, men hvor det fortsat halter en smule med forbindelserne til den kollektive trafik.

- Vi har hele tiden et mål om at styrke den offentlige transport i København. Derfor er jeg glad for, at vi giver københavnerne endnu en grøn genvej over vandet med to nye stoppesteder, som kan binde vores by endnu bedre sammen, siger overborgmester i Københavns Kommune Sophie Hæstorp Andersen (S).

Til april vil havnebusruten også dække Nordhavn, når et nyt stoppested ved Orientkaj åbner.

Indsætter to nye havnebusser

Især Islands Brygge Syd forventer Movia bliver et populært stoppested. Anløbet ligger nemlig meget tæt på indgangene til Amager Fælled, der er et yndet udflugtsmål for mange københavnere.

Samtidig oplyser Movia, at der i samme forbindelse tages yderligere to havnebusser i brug, så der de to ruter 991 og 992 går fra at have fem til syv havnebusser.

- Vi glæder os til sammen med Københavns Kommune at åbne for endnu mere betjening af den sydlige del af Københavns Havn, og give vores passagerer mulighed for at opleve byen på begge sider af havnen. Samtidig er vi glade for at indsætte to ekstra elhavnebusser, der hverken støjer eller udleder CO2, NOx eller partikler, når de sejler, udtaler Movias administrerende direktør, Dorthe Nøhr Pedersen.

Artiklen fortsætter efter kortet...

Havnebusserne sejler på hverdage i tidsrummet fra klokken 07 til klokken 22 med afgang hver halve time.

Havnebusserne 991 og 992

  • Elhavnebusser lader fuldt op med el om natten og supplerer i løbet af dagen med el ved endestationerne i Teglholmen og Refshaleøen.


  • Havnebusserne 991 og 992 sejler fra 27. februar 2022 fra Refshaleøen over Nordre Toldbod - Operaen -Nyhavn - Knippelsbro - Det Kongelige Bibliotek - Bryggebroen - Islands Brygge Syd - Enghave Brygge og ender ved Teglholmen.


  • Havnebusserne transporterede i 2021 cirka 450.000 passagerer.


  • Havnebusserne er 23,3 meter lange, 5,6 meter brede og 4,4 meter høje (over vandlinjen), og vil har en servicehastighed på 8 knob (cirka 14 kilometer i timen).


  • Elhavnebusserne varmes op med HVO, som er en biodiesel, der er bedre for klimaet end almindelig diesel.


  • Seks af de i alt syv eldrevne havnebusser vil indgå i sejlplanerne, mens den sidste er en reservehavnebus.


  • Elhavnebusruten vil fra april 2022 også dække Nordhavn med stoppestedet Orientkaj, så der kommer en genvej mellem Nordhavn og Refshaleøen.


Kilde: Movia

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_Nyheder

billede 123

Til galla på slottet: Her er de 18-årige, der skal fejre prins Christian

ba3b83ec-77a8-4b8d-b909-647638b48c93

Fotogen skypumpe spottet over Øresund

20230924-155339-L-1920x1278we

F.C. København vinder over Brøndby IF

Vis mere
20230924-150951-L-1920x1278we

Politi med klar besked til fodboldfans efter derby

Remabanden sociale medier TikTok butiksmedarbejder butiksarbejde fritidsjob ungarbejder Rema 1000 Hillerød købmand

Chefen var ikke fan af idéen: Nu følger 58.000 med i drengenes sjove videoer

Vis mere