Nu kan rigmandsklubs ønske gå i opfyldelse: Men den lokale beboerforening er ikke tilfreds

Det ser ud til at lykkes Soho House Copenhagen at få dispensation fra lokalplanen på populær adresse i København. Det er beboerne ikke just glade for.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den eksklusive medlemsklub Soho House Copenhagen kan måske have fundet en løsning på det problem, der de seneste par måneder har givet dem både kommunen og naboer på nakken. 

I et år har Soho House Copenhagen haft deres klubhus placeret i den næsten 100 år gamle mintgrønne funkisbygning, der ligger på Havnegade i Københavns Indre By. 

Først fik de kritik for at inddrage en del af den offentlige havnepromenade til en lukket, udendørs terrasse skærmet af med plantekasser. 

Derefter fik de kritik for at reservere alle deres udendørspladser til betalende medlemmer. Klubben søgte dispensation fra lokalplanen, men den afviste et enigt Teknik- og Miljøudvalg, som mente, at ikke-medlemmer skal kunne sætte sig og få en kop kaffe. 

Nu prøver Soho House Copenhagen igen. 

I en ny ansøgning om dispensation til lokalplanen lægger de op til at inddrage en fjerdedel af den historiske bygning og udearealerne rundt om bygningen til den norditalienske restaurant Cecconi's - og dermed gøre disse områder offentligt tilgængelige. 

quote Det her er et område, hvor både lokale og turister kommer og nyder havnefronten, og det skal de blive ved med at have mulighed for

Peter Muschinsky, bestyrelsesmedlem i Gammelholm Beboerforening

En ansøgning, som Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune forventer bliver godkendt i næste uge. 

Men selvom det tyder på en positiv slutning på et turbulent forløb, er Gammelholm Beboerforening langt fra tilfreds. 

Dispensationen vil indskrænke den frie adgang til området, som lokalplanen ellers bestemmer, mener de. 

- Vi forstår det simpelthen ikke. Det er kun en fjerdedel af bygningen, der bliver offentlig tilgængelig siger Peter Muschinsky, bestyrelsesmedlem i Gammelholm Beboerforening:

- Hvis jeg købte en erhvervsejendom og brugte den til beboelse, ville man jo aldrig acceptere, hvis jeg sagde, at jeg brugte en fjerdedel til erhverv. 

København bliver mindre

Ifølge Soho House Copenhagen har ikke-medlemmer ofte mulighed for at deltage til arrangementer i de resterende dele af bygningen. De argumenterer derfor for, at hele bygningen kan være offentlig tilgængelig. 

Men den køber Peter Muschinsky ikke. 

- Det har de hævdet indtil nu, men hver gang, der er nogen, der har prøvet at komme ind, er de blevet afvist, siger Peter Muschinsky og fortæller, at han kender flere eksempler: 

- De gjorde det så sent som i forrige uge. 

Det kan TV 2 Kosmopol hverken be- eller afkræfte. 

Gammelholm Beboerforening, der har over 2000 medlemmer, har løbende søgt aktindsigt i sagen om Soho House Copenhagen for at følge med i, hvad der bliver besluttet om bygningen. Det er en sag, der er et udtryk for et større problem, mener Peter Muschinsky. 

- Det handler om, at vi som københavnere oplever, at vores muligheder for at bevæge os rundt i og bruge vores by bliver indskrænket, siger han: 

- Det her er et område, hvor både lokale og turister kommer og nyder havnefronten, og det skal de blive ved med at have mulighed for. 

TV 2 Kosmopol har forelagt Teknik- og Miljøforvaltningen beboerforeningens udtalelser. 

- Soho House har fremlagt et revideret projekt, hvor hele udearealet vil være åbent for besøgende i ejendommens restaurant. Der vil ikke være krav om medlemskab. Samtidig vil en tredjedel af selve bygningen - altså hele restauranten - være åben for gæster til restauranten. Her vil der heller ikke være krav om medlemskab, skriver Lena Kongsbach, vicedirektør i Teknik- og Miljøforvaltningen til TV 2 Kosmopol: 

- Det er ikke ualmindeligt, at en restauration også har private lokaler. 

En talsperson fra Soho House oplyser til TV 2 Kosmopol i en mail, at det er vigtigt for dem at have en åben og ærlig kommunikation med deres naboer i København. 

- Vi tog bekymringerne omkring adgangen til vores udendørsterrasse seriøst og har fremlagt et ændringsforslag til indretningen. Mens vi venter på at høre fra forvaltningen, vil vi fortsat samarbejde med menneskerne omkring os, skriver talspersonen videre. 

Ansøgningen bliver nævnt til orientering på et møde i Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune på mandag. 

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_


Vis mere
Giant Billiard, Kuku og Stamsteder-1930 Still

Sean fra Nørrebro er europamester i street food med iransk ramen-ret

Tunnel_under_havnen_Kred._HOFOR

Sjælden adgang: Hemmelig tunnel i København åbnes snart for offentligheden

Vis mere