Nu skal du vænne dig til mere overvågning i København

Københavns Politi har fået grønt lys til at opsætte 14 nye overvågningskameraer. Det sker som et led i regeringens udspil 'Tryghed og sikkerhed i det offentlige rum'.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I København skal folk snart vende sig til endnu mere overvågning. 

Københavns Politi har nemlig fået grønt lys til at opsætte 14 nye overvågningskameraer - blandt andet på Gothersgade og ved Rådhuspladsen i København. 

De nye overvågningskameraer er et led i regeringens udspil 'Tryghed og sikkerhed i det offentlige rum', der blev lanceret i oktober sidste år, og som har til formål at styrke politiets muligheder for at forebygge og efterforske kriminalitet i det offentlige rum. 

quote Vi har valgt de her steder, fordi vi ved, at det er steder, hvor der kommer mange mennesker, og hvor der er meget kriminalitet eller utryghed.

Torben Laursen, politiinspektør, Københavns Politi

Og de nye kameraer kan få stor betydning for politiets arbejde. 

- Det betyder, at vi får nogle områder, hvor vi hurtigt kan målrette vores eftersøgning og få fanget gerningsmanden, siger Torben Laursen, der er politiinspektør i Københavns Politi og fortsætter:

- Det er simpelthen med til at understøtte vores arbejde. Hvis der sker noget kriminelt, kan vi dokumentere det, og bruge det som bevis i retten. 

Placering nøje udvalgt

Det er de enkelte politikredse, der på baggrund af en politifaglig vurdering har søgt om kameraerne.

Torben Laursen, politiinspektør i Københavns Politi, er glad for de 14 nye overvågningskameraer. 
Torben Laursen, politiinspektør i Københavns Politi, er glad for de 14 nye overvågningskameraer. 
Foto: Jonatan Brask Onsberg / TV 2 Lorry

Hos Københavns Politi har de valgt, at de nye kameraer også skal placeres ved Nørreport Station, Kongens Nytorv og ved Den Sorte og Den Røde Plads på Nørrebro.

- Vi har valgt de her steder, fordi vi ved, at det er steder, hvor der kommer mange mennesker, og hvor der er meget kriminalitet eller utryghed, siger Torben Laursen til TV 2 Lorry. 

quote De nye kameraer skal ikke erstatte politiets synlige og efterforskningsmæssig indsats i området, men alene supplere og effektivisere denne indsats.

Michael Rasmussen, politiinspektør, Midt- og Vestsjællands Politi

Nye kameraer til Greve 

Også hos politikredsen i Midt- og Vestsjælland har de anmodet og fået seks nye overvågningskameraer, som skal opsættes i Greve.

- Vi har placeret de seks nye overvågningskameraer der, hvor vi ud fra en samlet betragtning mener, at det har den størst mulige effekt – både i forhold til den generelle tryghed i området og til forebyggelse og bekæmpelse af kriminalitet, fortæller Michael Rasmussen, der er politiinspektør hos Midt- og Vestsjællands Politi. 

Selvom de er taknemmelige for de nye kameraer, så understreger han, at det blot er et supplement til deres eksisterende insats.

- De nye kameraer skal ikke erstatte politiets synlige og efterforskningsmæssig indsats i området, men alene supplere og effektivisere denne indsats, siger han til TV 2 Lorry. 

Flere i vente 

De tilsammen 20 overvågningskameraer i henholdsvis København og Greve er en del af de i alt 50 kameraer, der netop er blevet fordelt mellem landets politikredse.

I alt skal der over de kommende år opsættes 300 overvågningskameraer i hele landet. Og hos Rigspolitiet er de allerede nu i gang med fordelingen af de næste 100 kameraer, som skal sættes op i 2021.

Hos Københavns Politi vil de løbende vurdere behovet for flere kameraer - og ansøge om flere, hvis det bliver nødvendigt.

- Vi er bevidste om, at de her kameraer kan skubbe kriminalitet andre steder hen - derfor vil vi holde skarpt øje med, om der bliver behov for overvågningskameraer andre steder, siger Torben Laursen.Vis mere
20220707-130804-4-1920x1280we

Hun var forarget og krævede undskyldning: Nu vil S-profil bevare Ungdomshusets støtte

20220321-163848-6-1920x1279we

Camilla kan alligevel få sin kræftmedicin:
"Nogen nåede at dø i mellemtiden"

Vis mere