Nu starter berygtet gadefest: Se året, hvor Distortion for alvor eksploderede

Særligt ét år grundlagde Distortion som Københavns største og vildeste gadefest. Men året blev også begyndelsen på undergangen for den rå gadefest.

Festivalen Distortion fejrer i år sin 25 års fødselsdag.

I den anledning har TV 2 Kosmopol set tilbage på festivalens historie og udvikling. 

For efter at have fyldt de københavnske gader med hundredtusindvis af festglade mennesker år efter år er Distortion ikke længere den gadefest, man engang kendte den som. 

quote Jeg har været den største kritiker internt

Thomas Fleurquin, stifter og arrangør, Distortion

Kaos gadefest

Da Distortions gadefest var på sit højeste, var den også en plage for de nærmeste beboere, der under festivalen måtte leve med overdøvende larm, skrald, ufremkommelige gader og tis i opgange og baggårde.

(Artiklen fortsætter efter faktaboksen.)

Guide til Distortion-arrangementer

Distortion Ø

Distortions open-air festival på Refshaleøen. Fredag og lørdag er der koncerter fra klokken seks om aftenen til fire om morgenen. Kulminationen på de forudgående dages arrangementer Program 2023.

Distortion X

Distortions karakteristiske gadefester i dertil indrettede musikzoner. Program 2023

Distortion Club (Gratis adgang med Festival Pass)

Distortions klub-program. Et væld af elektroniske kunstnere spiller på udvalgte klubber og spillesteder i København. Program 2023

Vesterbro Street Party

Gadefest på Vesterbro for dem der er mere til intime koncerter og fællesspisning. Musikfester, BørneDistortion, langbordsmiddage og gadeteater er bare nogle af de ting, du kan opleve. Program 2023

Havnefest

Distortion indtager havneindløb i indre København og på Refshaleøen. Du kan blandt andet spille minigolf, lytte til afrobeats, se det store jubilæums-festfyrværkeri eller opleve DM i maveplasker. Program 2023

ActionHygge

En række arrangementer for dem, der elsker intime, hyggelige og fordybende aktiviteter såsom oplæg, kunst, mad og mindre koncerter. ActionHygge byder også på pop-up begivenheder der forandrer byens rum og kan opleves af alle aldre. Program 2023

Kilde: cphdistortion.dk

Ifølge stifter og arrangør, Thomas Fleurquin, blev Distortions image i en periode fra 2011 til 2016 at være en "totalt gigantisk kaos-gadefest" og festivalen blev, synes han, nødt til at forandre sig.

- Jeg havde selvfølgelig også lyst til, at Distortion skulle være en vild fest. Og jeg er selvfølgelig promoter og har lyst til, at energien skal eksplodere. Men det, at der var nogle fester, hvor man begyndte at mærke en mindre god stemning, og hvor folk var virkelig hensynsløse overfor beboerne, det har været... Jeg har været den største kritiker internt, siger han til TV 2 Kosmopol. 

Distortion-festivalen arbejdede i flere år på at skabe den "nye" festival, der udgør Distortion i dag. 

Den primære forandring har været opfindelsen af "musikzoner"; afgrænsede, indhegnede områder, som kræver adgangsbillet. 

Distortions vision bag musikzonerne er, at de skal rumme den vildeste del af gadefesten, mens der uden for zonerne bliver tilbudt en mere rolig og inkluderende byfest.

- Det er løsningen for festivalen fremover, siger han. 

Året, hvor det eksploderede

Der er især ét år, som grundlagde Distortion som Københavns største og vildeste gadefest.

Men året var også begyndelsen på undergangen for den gadefest, som var Distortions varemærke.

I denne video tager TV 2 Kosmopol dig med tilbage for at få svar på spørgsmålet: Blev gadefesten for vild til København?

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik