Nu stopper festen: Her er der nu forbud mod høj musik efter klokken 20.00

Tre steder i København skal al elektronisk forstærket musik nu slukkes senest klokken 20.00 på hverdage og søndage samt klokken 22.00 fredage og lørdage.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Dundrende musik i de sene aftentimer er nu fortid ved Haveparken på Islandsbrygge, Hørsholmparken på Nørrebro og den del af Fælledparken, der ligger mod Serridslevsvej.

Et nye sæt regler betyder nemlig, at al elektroniske forstærket musik på de tre steder skal slukkes senest klokken 20.00 på hverdage og søndage samt klokken 22.00 på fredage og lørdag. 

Det oplyser Københavns Kommune til TV 2 Lorry.

De nye regler blev vedtaget af Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune i marts måned og skal sikre, at de indtil nu støjplagede naboer ikke længere forstyrres af høj musik.

Det fortæller Søren Geert Nielsen, der er  chef for Teknik- og Miljøforvaltningens støj-enhed.

- Det er en politisk beslutning, hvordan man lægger balancen mellem at kunne holde fest ude i byen og være i sin lejlighed.

- Der har man valgt at sige, at man om natten efter klokken 20.00 i hverdagen og 22.00 i weekenden, der  skal man kunne have ro i sin lejlighed, når man er tæt på de her parker, siger han til TV 2 Lorry.

På kortet herunder kan du se, hvor de nye regler gælder.

Dialog fremfor bøder

Mens forvaltningen har vedtaget de nye regler, er det nu politiets opgave at sikre, at de blive overholdt.

Tidligere har der været kritik af, at de mere lempelige regler der var, ikke blev håndhævet  i højere grad. Det mener Søren Geert Nielsen dog ikke bliver et problem denne gang.

- Forudsætningen for, at de kan håndhæves er, at der bliver skiltet ordentligt og og at politiet har godkendt ordensreglerne. Det har de gjort. Det er derfor, at vi går ud med reglerne nu og får dem sat op på de her tre steder, siger han.

Tommy Laursen, der er politiinspektør og leder af Center for borgertryghed ved Københavns Politi, fortæller, at politiet så vidt det er muligt søge dialogen, hvis reglerne bliver brudt.

- Vi kommer til at være særligt opmærksomme på de grønne områder, som erfaringsmæssigt har været særligt udfordrede af støjproblemer og hvor reglerne nu er skærpet.

- Her vil vores udgangspunkt være at gå i dialog med folk og gøre opmærksom på de nye støjregler. Og bliver vores anvisninger ikke fulgt, så risikerer man at få en bøde, siger han.

Støjplagede beboere 

Beslutningen om skærpe reglerne for, hvor længe man må spile høj musik udendørs, blev truffet, efter at mange beboere i København sidste sommer var plaget af støj fra festgalde unge mennesker.

Her var det særligt brugen af medbragte soundbokse til at holde festen kørende, der holdte borgere flere steder i byen vågne til langt ud på natten.

Blandt andet derfor besluttede Københavns Miljø- og Teknikudvalg i december at lave en plan for at reducere støjgenerne for beboerne i de berørte områder. En plan, der altså nu har ført til indførte regler. 

I forbindelse med støjgenerne besøgte TV 2 Lorry sidste sommer en beboer på Nørrebro, som var voldsomt plaget af støj fra fester i Nørrebroparken. Se eller gense indslaget nedenfor.

Beboere ved Nørrebroparken er også hårdt ramt

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_


Vis mere
flåter TBE borrelia skadedyr sygdomme natur

Vaccinationssteder er lagt ned af danskere, der vil have skud mod alvorlig flåtvirus

Soho House Copenhagen

Nu kan rigmandsklubs ønske gå i opfyldelse: Men den lokale beboerforening er ikke tilfreds

Vis mere