Nye vejprojekter bliver nu skudt i gang i København - se her om du bliver påvirket

Nye vej- og anlægsprojekter bliver nu skudt i gang rundt omkring i København, og det påvirker en del veje. Få det fulde overblik her.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Vi har netop skiftet 2021 ud med 2022. Og det får betydning for trafikanterne rundt omkring på de københavnske veje. 

For med årsskiftet skydes nye vej- og anlægsprojekter i gang. 

Det er intet mindre en syv forskellige steder, hvor der vil blive spærret eller som på anden vis bliver ramt af vejarbejde.

quote Vi skal forvente, at det forekommer og fortsætter.

Jane Snog, områdechef, Københavns Kommune

Ifølge Jane Snog, der er områdechef for Byvedligehold og Tilsyn i Københavns Kommune, har kommunen tænkt de trafikale gener med i planlægningen, men hun bekræfter samtidig, at der er et begrænset råderum.

- Vi overvejer selvfølgelig, hvor stort et pres, vejarbejdet vil skabe rundt omkring. Men sådan noget som eksternt vejarbejde i forbindelse med forsyningsledninger har en ret til at komme til, og så har vi projekter, som politikere beslutter, som skal igangsættes på bestemte tidspunkter uanset gene, forklarer hun. 

Vejarbejde fortsætter

Hvis man er træt af vejarbejde i hovedstaden, har Jane Snog ikke en opløftende melding.

- Det er sådan, at København er en storby i udvikling, så der er et stigende pres på veje, infrastruktur og herunder forsyningsledningerne. Og så har vi behov for at opgradere, så byen er attraktiv at bo i. Derfor skal vi forvente, at det forekommer og fortsætter, siger hun.

Få overblikket her:

Fra nu af vil følgende gader og områder være underlagt vejprojekter.

Vendersgade mellem Nørre Voldgade og Nørre Søgade i Indre By i København bliver spærret på grund af fjernvarmearbejde. Arbejdet forventes afsluttet den 31. januar.


Sankt Peders Stræde i Indre By vil også være fuldt spærret i begge retninger ud for Larslejsstræde på grund af vejarbejde. Vejarbejdet forventes afsluttet den 23. januar.


Også cykelstien på Dybbølsbro på Vesterbro påbegynder man vejarbejde. Der bør være anvisninger, man kan følge. Arbejdet her regner man med rundes af den 30. juni, altså først om seks måneder.


Endnu et sted der bliver ramt af afspærring er Mozartsvej mellem Offenbachsvej og Stubmøllevej i Sydhavnen. Det sker på grund af nyanlæg af kloak. Arbejdet forventes færdigt den 11. februar.


De bliver også spærret mellem Tranevej og Lærkevej i Nordvest. Det sker som følge af etablering af vejafvandning. Her skal man være tålmodig, for arbejdet er først færdigt den 31. oktober.


Vær også opmærksom på, at Østerbrogade igen er ensrettet, så det kun er muligt at køre af Østerbrogade fra Nordre Frihavnsgade til Classensgade på Østerbro, det sker i forbindelse med genopretningsprojektet af vejen, cykelsti og fortov. Her forventer man, at arbejdet er afsluttet den 8. april. Fra midt april til midt juni vil der igen forekomme ensretning af delstrækninger på grund etablering ny asfalt.


Sidste sted der spærres er Sluseholmen ud for Ved Stigbordene i begge retninger i Sydhavnen på grund af kloakarbejde. Cykler og gående kan dog passere. Her forventes arbejdet afsluttet den 28. januar.


Ved alle vejprojekterne vil der være skiltning, man kan følge. 

_

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_Nyheder

Odderbro

Sjældent rovdyr vender tilbage til Sjælland: Nu skal særlig bro hjælpe dem gennem trafikken

flåter TBE borrelia skadedyr sygdomme natur

Vaccinationssteder er lagt ned af danskere, der vil have skud mod alvorlig flåtvirus

Soho House Copenhagen

Nu kan rigmandsklubs ønske gå i opfyldelse: Men den lokale beboerforening er ikke tilfreds

Vis mere
tørke

Tørken stiger: Fem gode råd til at mindske vandforbruget i sommervarmen

politiagent Louise Borglit drab drabssag Elverparken Herlev efterforskning retssag

Onkel blev ringet op af tiltalt på drabsdag: ”Han virkede meget langt ude”

Vis mere