Overraskende tal: Fraflyttende børnefamilier dæmper Københavns vækst

Befolkningstilvæksten i København blev lavere i 2020 end forventet. Der bliver blandt andet peget på Corona og fraflyttende børnefamilier som mulige årsager.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

København vokser stadig, men den vokser ikke så hurtigt som forventet. 

Det er konklusionen i en ny befolkningsprognose, der netop er blevet udarbejdet af Københavns Kommune. 

Det var forventet, at der i 2020 ville komme 9.242 nye borgere til København, men det tal endte i stedet 'kun' på 5.777.

Det er den laveste vækst i indbyggere i hovedstaden siden 2007.

Skal måske justere i fremtiden

Ifølge overborgmester i København, Lars Weiss (S), er der ikke nogen entydig forklaring på udviklingen, men en mulig forklaring skal muligvis findes hos fraflyttende børnefamilier, stigende boligpriser og corona-epidemien. 

- Noget af det kan hænge sammen med coronakrisen, og noget kan hænge sammen med at boligpriserne i København er steget voldsomt - også det seneste år, siger Lars Weiss og fortsætter:

- Og så er der familier - også børnefamilier - der -har indløst friværdien og har købt sig et hus med have ude i omegnen, siger han og understreger, at det på ingen måde er en ambition at folk skal flytte fra København. 

Lars Weiss mener ikke, den lavere befolkningstilvækst for nuværende er et problem, men på sigt kan det godt være, København vil være nødt til at foretage nogle justeringer i forhold til børnefamilier. 

- Lige nu her betyder udviklingen ikke så meget, når vi samtidig også sammenholder med prognoserne for de næste år. Men kommer der på sigt en stor udflytning af børnefamilier, så skal vi se på, om vi har det antal institutioner og skoler, som passer til efterspørgslen. Men der er vi slet ikke endnu, da der stadig er vækst i både brnefamilier og generelt i København, siger Lars Weiss til TV 2 Lorry.

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_


Vis mere
Web-version.00_00_11_44.Still001

Alternativ til fodboldholdet: 14-årige Alvin vil starte madfællesskab for teenagere

20190213-093733-A-5616x3744ma

Ny regel træder i kraft: Disse bilister bliver ramt

Vis mere