Palæstinas eller Mimers? Københavnsk plads skyder op fra jorden - og nu har den også snart et nyt navn

Efter at have hørt fra mere end 10.000 borgere er ”Basargrunden” tæt på nyt navn.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En ny plads er skudt op ved Nørrebro Station, efter at de grønne "metrovægge" er revet ned.

Pladsen, der ligger lige over for Føtex, har de seneste 10 år dannet rammen om metrobyggeriet ved Nørrebro Station, men det arbejde er slut nu.

Tidligere husede pladsen et miskmask af butikker og spisesteder, men de er revet ned for længst. Nu udvides og omdannes pladsen til en ny grøn plads med opholdsmuligheder, der skal være et centralt samlingspunkt for både lokale og besøgende udefra.

Men hvad skal den nye plads hedde?

Det spørgsmål har ikke mere end 10.000 borgere givet deres bud på, efter at Nørrebro Lokaludvalg spurgte folk til råds på Facebook.

Det er Vejnavnenævnet, der har bedt Nørrebro Lokaludvalg om deres holdning, og blandt mulighederne kunne borgerne "stemme" på Mimers Plads, Palæstinas Plads, Dagmar Hansens Plads, Basar Plads, Nørrebro Plads og Basargrunden.

Navnetema vægter højest

Nævnet har desuden bedt om bud via det digitale borgerpanel og har i den forbindelse besluttet at indstille, at ”Basargrunden” navngives "Mimers Plads".

'Der er kommet over 10.000 tilbagemeldinger. Cirka 8.100 kommentarer på Facebook, hvor en gennemlæsning viser, at et stort flertal foretrækker "Palæstinas Plads" og 2.163 svar i borgerpanelet, hvor 42% peger på "Mimers Plads", og 31% peger på "Palæstinas Plads,' skriver Københavns Kommune i et notat.

quote Cirka 8.100 kommentarer på facebook, hvor en gennemlæsning viser, at et stort flertal foretrækker "Palæstinas Plads"

Notat, Københavns Kommune

Vejnavnenævnet vælger ofte et navn, der ligger inden for områdets eksisterende vejnavnetema. Og i denne del af Nørrebro hersker den nordiske mytologi.

Mange veje og pladser i området er navngivet efter skikkelser i den nordiske mytologi - det gælder eksempelvis tilstødende Heimdalsgade og Midgårdsgade.

Vejnavnenævnet hæfter sig i den forbindelse i deres indstilling ved, at pladsen ligger for enden af Mimersgade.

For beboerne over Føtex får det betydning for deres adresse, hvis pladsen navngives Mimers Plads. I så fald ændres deres adresse fra Mimersgade til Mimers Plads.

_

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_Nyheder

billede 123

Til galla på slottet: Her er de 18-årige, der skal fejre prins Christian

ba3b83ec-77a8-4b8d-b909-647638b48c93

Fotogen skypumpe spottet over Øresund

20230924-155339-L-1920x1278we

F.C. København vinder over Brøndby IF

Vis mere
20230924-150951-L-1920x1278we

Politi med klar besked til fodboldfans efter derby

Remabanden sociale medier TikTok butiksmedarbejder butiksarbejde fritidsjob ungarbejder Rema 1000 Hillerød købmand

Chefen var ikke fan af idéen: Nu følger 58.000 med i drengenes sjove videoer

Vis mere