Parkeringskrig på Østerbro: "Det er over alle grænser"

Utilfredshed med andres parkering har fået en eller flere hærværksmænd til at tage sagen i egen hånd.

Det er ikke altid lige let at finde en parkeringsplads i København.

Det er der nok mange københavnere, der kan skrive under på. Særligt slemt er det, hvis man kommer hjem i de sene aftentimer. Der skal man flere steder bevæbne sig med ekstra tålmodighed, inden man finder et sted, hvor bilen kan overnatte.

Et af de steder, hvor der især er problemer med at finde parkering, er på Østerbro i København.

Faktisk står det så slemt til på Helsingborggade og Marthasgade, at en eller flere ukendte personer har hængt flere laminerede A4-sedler op, hvor man forsøger at lære beboerne i området, hvordan de skal parkere.

quote Jeg synes, det er over alle grænser, at man kan lade sig irritere så meget over en parkering

Stefanie Lykke Laibjørn, beboer på Helsingborggade

(Artiklen fortsætter under billedet).

En brugsanvisning til hvordan man parkere på Helsingborggade på Østerbro hænger flere steder.
En brugsanvisning til hvordan man parkere på Helsingborggade på Østerbro hænger flere steder.
Foto: Privatfoto

- Vi har alle problemer med at finde et sted at parkere, især hvis vi kommer sent hjem. Derfor opfordrer vi jer til at tænker jer om, når I parkerer i Helsingborggade, lyder det indledningsvist på sedlen, der fortsætter:

- Det ER muligt at holde to biler mellem træerne, hvis I holder tæt. Se evt., hvordan de klarer det i Marthagade. Det kan jo være, at det er dig selv, som mangler plads, næste gang du kommer sent hjem. 

I weekenden blev frustrationen for meget for en eller flere personer, der besluttede sig for at give tre bilejere en "lektion".

Politianmeldt

Det kunne Stefanie Lykke Laibjørn i hvert fald konstatere, da hun søndag morgen fra sin stuelejlighed trak sit rullegardin op.

Det første, der mødte hendes øjne, var en cykel oven på en bil, der havde fået ridset ordene "parker ordentligt" ned i kølerhjelmen.

- Det var ikke lige det, jeg forventede, lyder den umiddelbare reaktion, da TV 2 Lorry får fat på Stefanie Lykke Laibjørn.

Hun fortæller, at der rigtigt nok er stor rift om parkeringspladserne i området, men;

- Jeg synes, det er over alle grænser, at man kan lade sig irritere så meget over en parkering.

Hun anmeldte søndag formiddag episoden og to andre til politiet. En anmeldelse som Københavns Politi bekræfter at have modtaget.

(Artiklen fortsætter under billedet)

To af de tre biler havde fået smidt en cykel henover forrude og tag, mens alle tre biler havde fået ridset "parker ordentligt" ned i fronten.
To af de tre biler havde fået smidt en cykel henover forrude og tag, mens alle tre biler havde fået ridset "parker ordentligt" ned i fronten.
Foto: Privatfoto

Hvem der står bag hærværkene på de tre biler, er endnu uvist, og hvorvidt det er de samme personer, som står bag de laminerede A4-sedler, er også uvist.

- Politiet sagde, at det ser ud til, at det er den samme person, fortæller Stefanie Lykke Laibjørn.

Hun står tilbage med en stor undren ovenpå det meningsløse hærværk, der nok ikke løser så meget.

- Der er et stort problem med parkering i området, men man kan jo ikke ligefrem trylle 100 flere parkeringspladser frem, siger hun til TV 2 Lorry.

Københavns Politi oplyser til TV 2 Lorry, at de endnu ikke har nogen anholdte i forbindelse med hærværket, men at sagen efterforskes.

_

_


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik