Passagerer reagerer på luftforurening i metroen: 'Det er skræmmende'

Nyheden om den voldsomme luftforurening i metroen blev ikke modtaget særlig godt af de passagerer, TV 2 Kosmopol talte med fredag.

I København er man flere steder voldsomt udfordret af dårlig luftkvalitet, men et af de steder, det står absolut værst til, er metroen og Cityringen. 

Sådan lyder konklusionen i en ny rapport, der udkom fredag, som er udarbejdet af forskere fra Kemisk Institut på Københavns Universitet  i samarbejde med Aarhus Universitet

quote - Det er da noget værre lort

Jon, 39 år. Valby


Her afslørede deres undersøgelser, at luftforureningen i metroen og Cityringen nogle steder var hele 20 gange større end på den tæt befærdede H.C. Andersens Boulevard, der fører forbi Rådhuspladsen i indre København.


- Vores målinger viser, at metroen formentlig er et af de steder i Københavns offentlige rum, hvor man er udsat for den mest koncentrerede luftforurening. Hvis man bruger metroen meget eller arbejder der, kan det have betydning for ens sundhed, lyder det blandt andet i rapporten, som du kan læse mere om her. 

TV 2 Kosmopol tog derfor en tur i Cityringen, der især er belastet af luftforurening, for at spørge passagerene, hvad deres reaktion er på den dårlige luftkvalitet. 

'Det er skræmmende'

Søren
Søren

Søren, 69 år. Næstved

- Jeg synes, det er skræmmende, at man ikke har lavet undersøgelse af det tidligere. 
Selvom jeg kun kører i metroen et par gange om måneden, så elsker jeg den, fordi den gør det så nemt at komme rundt og besøge venner. Så det er jeg da ked af at høre, og jeg håber, de får det ordnet. 

Helen

Helen, 74 år. Vanløse.

- Jeg kører i metroen hver dag, og jeg har længe undret mig over, hvorfor jeg altid får hoste, når jeg bruger den. Og det er der jo så muligvis en forklaring på nu. Men jeg synes, det er uhyggeligt, at luftforureningen er så voldsom, som den er.

jon

Jon, 39 år. Valby

- Det er da noget værre lort, men det er der efterhånden mange ting der er herhjemme, som eksempelvis vores drikkevand. Jeg kører dagligt med metroen, og her lugter ikke særlig godt, så jeg er måske ikke helt overrasket over den luftforureningen.

Men da jeg ikke kan tage kørekort, er der ikke så mange andre måder for mig at komme rundt på.Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik