Oversigt

Seneste nyt

Politi anholder 31-årig for drab på Christiania

Fredag bliver 31-årig mand fremstillet i grundlovsforhør sigtet for drab. En anden sigtet er nu løsladt.

Politiet har torsdag anholdt en 31-årig mand i en drabssag fra Christiania, hvor en 23-årig mand onsdag eftermiddag blev dræbt af skud i hovedet.

Allerede natten til torsdag blev en mistænkt anholdt i sagen. Det drejer sig om en 29-årig mand, som torsdag under et grundlovsforhør i Københavns Byret blev varetægtsfængslet 13 dage, sigtet for manddrab.

Han er fredag blevet løsladt, skriver Ekstra Bladet. Oplysningen er kommet frem i grundlovsforhøret over den 31-årige.

Den 31-årige er fredag middag fortsat i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling. Han er sigtet for manddrab efter straffelovens paragraf 237.

Ved skyderiet onsdag eftermiddag blev der affyret flere skud i retning mod offeret, som blev ramt to gange i hovedet. Manden befandt sig i en hashbod nær caféen Abegrotten.

Pusher Street på Christiania har tidligere dannet rammen om opgør om hashmarkedet. Det lukrative hashmarked har tiltrukket flere bander, har politiet tidligere fortalt.

- Vi har i de senere år set en udvikling, hvor flere grupperinger er til stede derude for at få andel i hashsalget, og de manifesterer tydeligt deres tilhørsforhold, sagde Tommy Laursen for en måneds tid siden til Ritzau.

- Men der er sket en forråelse, hvor stridigheder i bandemiljøet til tider forplanter sig til Pusher Street, siger politiinspektøren.

I et debatindlæg i Berlingske i marts noterede et medlem af Christianias Naboer, at både Hells Angels, Satudarah, Loyal To Familia og NNV er til stede i Pusher Street.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Men langt de fleste, som politiet anholder i Pusher Street, er ifølge politiet socialt udsatte og marginaliserede personer. Politiets vurdering er, at de bliver udnyttet af rocker- og bandegrupperinger til at stå i boderne, hvorfra salget sker.

/ritzau/