Politi efterforsker flere sager om tricktyveri i pirattaxaer

Pirattaxaer er ulovlige, og politiet oplever flere sager, hvor passagerne får stjålet kode og kreditkort.

Københavns Politi opfordrer til, at man aldrig kører med en pirattaxa.

Politikredsen skriver i en pressemeddelelse, at det kommer på baggrund af, at den efterforsker flere sager, hvor kreditkort er blevet stjålet og misbrugt efter en tur i pirattaxa.

- Det er jo brandærgerligt at vågne op dagen efter en bytur og opdage, at man er blevet udsat for tyveri og databedrageri, siger politikommissær Thor Munck Grønbæk i pressemeddelelsen.

Politiet understreger også, at pirattaxaer i sig selv er ulovlige.

Københavns Politi har især sager i Indre By i København. Ifølge Thor Munck Grønbæk mistænker politiet, at gerningsmændene bevidst går efter de mest berusede unge.

Ifølge politiets pressemeddelelse sker der ofte det, at chaufføren har noget, der ligner en betalingsterminal. Dermed kan de aflure pinkoden, når turen er slut.

Flere anholdelser - nye anmeldelser

Efterfølgende bliver passageren udsat for et tricktyveri, hvor betalingskortet bliver stjålet.

- Selv om vi har foretaget flere anholdelser, så får vi stadig nye anmeldelser, som vi aktuelt efterforsker, og det er også en problematik, som vi er ekstra opmærksomme på, når vi patruljerer i nattelivet, siger Thor Munck Grønbæk i pressemeddelelsen.


Sidste år blev en dengang 22-årig mand dømt for at have stjålet mere end 20 kreditkort i forbindelse med kørsel i pirattaxa.

Det kostede ham halvandet års fængsel, hvor et halvt år skulle afsones, skriver politiet i pressemeddelelsen.

Politiet opfordrer til, at man tager en autoriseret taxa, toget eller at man får nogen til at hente en, når man skal hjem.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik