Politi efterlyser vidner efter eksplosion

En eksplosion natten til torsdag har bevirket massiv polititilstedeværelse i Valby. Nu søges der efter vidner.

Natten til torsdag klokken 01.35 modtog Københavns Politi flere anmeldelser om en hændelse på Lyshøjgårdsvej i Valby.

Kort tid efter ankom den første patrulje, og her stod det klart, at der var sket en eksplosion ved en tatovørforretning.

- Vi får en alarm fra stedet, og så er der flere borgere, som ringer ind og siger, at der er sket noget derude, siger Jesper Bangsgaard, som er vicepolitiinspektør hos Københavns Politi, til TV 2 Lorry torsdag morgen.

Herefter igangsættes et større beredskab, så efterforskningen kan opstartes.

Området blev afspærret, trafikken blev spærret, og herefter gik de tekniske undersøgelser i gang.

Politi: Eksplosion er en bevidst handling

Tidligt torsdag morgen stod det klart, at det er politiets overbevisning, at sprængningen er sket som følge af en bevidst handling.

Ifølge vicepolitiinspektøren er politiet fortsat ved at klarlægge, hvor kraftig sprængladningen har været, eller hvilken type sprængstof der er blevet brugt.

 

- Der er tale om en mindre eksplosion, som vi betragter som en bevidst handling. Det er endnu for tidligt at sige noget om motiv, men vi efterforsker sagen bredt, siger politiinspektør i Center for speciel efterforskning, Dannie Rise, i en pressemeddelelse.

Ved eksplosionen blev indgangsdøren til forretningen smadret, ligesom det kan ses på billeder fra stedet, at dele af det omkringliggende murværk.

Vinduespartiet ved siden af døren er blevet skubbet ud fra væggen, men er ikke blevet knust ved eksplosionen.

Men selvom politiet har været i gang med efterforskning hele natten, har de fortsat ingen afgørende spor, som kan lede til en gerningsmand.

Natten til torsdag skete en eksplosion ved en tatovørforretning i Valby.
Natten til torsdag skete en eksplosion ved en tatovørforretning i Valby.
Foto: Local Eyes

Efterlyser vidner, som har set noget

Derfor efterspørger de nu borgernes hjælp.

- Vi ved ikke, hvad der er sket derude. Og vi har ikke nogen spor, hvor man kan sige, at en bil eller en person er særligt spændende. Derfor har vi brug for borgernes hjælp. Vi har udvidet det tidsrummet, som er interessant, fra midnat til frem til klokken 01.35.

I en pressemeddelelse oplyser politiet, at de meget gerne vil i kontakt med borgere, der har opholdt sig i området omkring Valby Station og Toftegårds Plads i nat omkring klokkn 01.30.

- Det kan være, at der er nogen, som har rekognosceret foran butikken tidligere. Og det kan være, at nogen har set noget, som ikke har virket mistænkeligt, men som vi alligevel kan bruge til noget – så det vil vi gerne have informationer om, siger vicepolitiinspektøren til TV 2 Lorry.

Samtidig er politiet fortsat i gang med efterforskningen, som blandt andet betyder, at de indsamler overvågningsdata fra området.

I forbindelse med politiets arbejde har Lyshøjgårdsvej, som ligger tæt ved Valby Station, været afspærret. Men kort efter klokken 08 lyder meldingen fra politiet, at afspærringen på stedet er ophævet, og at trafikken igen kan passere.

Nærpolitiet vil være til stede ved Lyshøjgårdsvej i Valby torsdag kl. 15-17 med den mobile politistation, hvor man kan henvende sig, hvis man har set eller hørt noget.

Natten til torsdag skete en eksplosion ved en tatovørforretning i Valby.
Natten til torsdag skete en eksplosion ved en tatovørforretning i Valby.
Foto: Local Eyes

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik