Professor: Ny park gør ikke meget for biodiversiteten
Fredag blev en ny park med fokus på bæredygtighed og biodiversitet indviet.
Fredag åbnede Operaparken i København.
En park, der skal fremme bæredygtighed og biodiversitet og være et grønt mødested for københavnerne, fortæller, Peter Poulsen, der er projektleder i Operaparkfonden, der har opført parken.
I parken findes der blandt andet et væksthus, hvor regnvand bruges til at vande. I væksthuset er der også en café, og her bruges energi fra solceller og jordvarme.
- Vi kommer meget tæt på en nulenergi-løsning, siger Peter Poulsen til TV 2 Kosmopol.
Udover det har parken over 600 træer og 70.000 forskellige planter, der har til formål at bidrage til biodiversiteten.
Gør ikke meget for biodiversiteten
Selvom Operaparken gør København grønnere, mener Carsten Rahbek, der er biolog og professor i biodiversitet ved Københavns Universitet, ikke, at det gør København til en by med mere biodiversitet.
- Det er med til at gøre København til en by, der er grønnere, og det er godt for os mennesker. Vi trives i det. Og det er rart, at vi har noget grønt at gå ud i. Men det giver os ikke biodiversitet. Det er meget lidt, der kommer ud af det, siger Carsten Rahbek til TV 2 Kosmopol.
(Artiklen fortsætter efter billederne.)
Foto: Annette Dina Sørensen
Foto: Annette Dina Sørensen
I det samlede regnskab batter den slags grønne områder ikke, fortæller han.
- Når man laver en grøn tagterrasse, var der jo ingenting til at starte med, og så kommer der en lille smule, men det er stadig ingenting, siger Carsten Rahbek.
Hvis København skal blive et sted, hvor der er mere biodiversitet, handler det om at bevare de store naturområder, der allerede findes i byerne.
- Vi kender Amager og Utterslev Mose. Dem skal vi bevare. Hvis vi gerne vil have biodiversitet i byerne og lave de grønne parker, så skal biodiversitet komme et sted fra, og de kommer ude fra naturen, siger Carsten Rahbek.
Operaparken
Parken blev indviet fredag den 27. oktober
Den er finansieret af A.P. Møller Fonden
Parken er 21.500 m2 stor og består blandt andet af 600 træer og 70.000 forskellige planter
Ud over det grønne område, har den en parkeringskælder med plads til 300 biler
Parken afspejler seks temaer: Den engelske have, Hvid nordisk skov, Rød nordamerikansk skov, Egeskoven, Kirsebærlunden og Det tropiske væksthus