Saba trodser psykisk lidelse: Debuterer som musicalstjerne i kendt forestilling

En af hovedrollerne i den aktuelle musical Hair på Østre Gasværk står på scenen for første gang. Det, man ikke ser fra scenen, er, at hun har en bipolar lidelse.

Når man oplever Saba Lykke Oehlenschlæger bevæge sig hjemmevant rundt på scenen i Østre Gasværk, er det ikke til at se – eller høre - at den unge kvinde aldrig har stået på de skrå brædder eller sunget i en mikrofon.

quote Man har gået og tænkt, at alt kunne gå galt, og det gjorde det jo ikke

Saba Lykke Oehlenschlæger

Og det var da heller ikke planen fra starten, at Saba Lykke Oehlenschlæger skulle spille en stor rolle i musicalen Hair. En forestilling fra 1968, hvor flower power-hippier sætter spørgsmålstegn ved den måde, verden er skruet sammen på.

Egentlig skulle hendes tvillingesøster have stået der, men hun måtte sig nej til rollen på grund af graviditet. 

Saba Lykke Oehlenschlæger føler, at skæbnen tilsmilede hende lige dér.

- Jeg stod og manglede noget at lave, nogle udfordringer, jeg kunne kaste mig over, som var noget helt andet, end jeg havde lavet før. Så jeg var frisk på at tage den her udfordring, siger Saba Lykke Oehlenschlæger til TV 2 Kosmopol.

Flere odds imod sig

Men det var ikke kun manglen på rutine, der kunne blive en udfordring for Saba Lykke Oehlenschlæger, da hun skulle optræde for første gang. 

Den unge musical-debutant har en bipolar lidelse, som betyder, at hun kan svinge enormt i sindstilstand. 

quote Det kan blive helt ensomt at være så meget i sit eget hoved

Saba Lykke Oehlenschlæger

Hun har været indlagt flere gange, været selvskadende og meget manisk. Om sygdommen siger Saba Lykke Oehlenschlæger selv:

- Man taler for meget og lytter for lidt og har store tanker om sig selv og om verden, så det kan blive helt ensomt at være så meget i sit eget hoved. Man tror, man kan det hele og skal det hele.

For Saba er der kommet mere styr på hverdagen, efter hun er begyndt på teatret,
For Saba er der kommet mere styr på hverdagen, efter hun er begyndt på teatret,
Foto: Stine Sylvestersen/TV 2 Kosmopol

Men teaterdirektør på Østre Gasværk, Søren Møller, har troet på Saba Lykke Oehlenschlæger hele vejen.

- Jeg kan hurtigt mærke, når jeg møder folk, om jeg tror, de kan klare en udfordring, og det var jeg sikker på her, at hun kunne. Saba er meget åben omkring de udfordringer, der er, så det har aldrig været et issue, konstaterer han.

Teaterlivet giver struktur

Selvom Saba Lykke Oehlenschlæger tager medicin mod sin lidelse, har hun været nervøs for, om forventningspresset kunne blive for stort. 

Men det at medvirke i en professionel forestilling som Hair, har givet den unge kvinde faste rammer i livet. 

- Det fungerer godt, at der er rutiner, så det har faktisk ikke været så hårdt, fortæller Saba Lykke Oehlenschlæger, der kan se frem til mange uger endnu med parykprøver, sang og dans. 

Musicalen spiller på Østre Gasværk frem til den 30. april. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik