Særlig gruppe turister ventes med længsel: Nu er der udsigt til, de vender tilbage

Dansk Erhverv har store forventninger til antallet af kinesiske turister, efter karantænekrav blev ophævet. Der er bare én stor logistisk udfordring.

Efter tre år med strenge restriktioner har de kinesiske myndigheder fra sidste uge lempet på indrejsekravene til Kina. Det betyder et farvel til kravet om, at kinesere på rejse i udlandet efterfølgende skal i karantæne.

Den nyhed har vakt stor glæde og forventning i den danske turistbranche, der har savnet de kinesiske turister, der har været mere eller mindre væk siden 2019

- Vi håber på 100.000 kommercielle overnatninger, så vil vi være meget tilfredse, siger Lars Ramme Nielsen, der er markedschef i Dansk Erhverv, til TV 2 Kosmopol.

Dermed er man fortsat langt fra at håbe på at kunne matche tallene fra 2019, men det er stadig et skridt i den rigtige retning, lyder det.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

For Kina er det største vækstmarked på verdensplan, og dermed er kineserne en særlig attraktiv gruppe turister for den danske hotel-, restaurationsbranche og detailhandel.

Alene i 2019 lød forbruget i Danmark fra denne gruppe turister på 1,05 milliarder kroner.

- Vi har nogle nøgletal på, hvor mange penge forskellige segmenter og nationaliteter bruger. Der kan vi se, at kinesere er en type turister, der lægger mange penge.

Han nævner blandt andet at kinesere køber rigtig mange gaver med hjem fra deres rejser, samt at vestlige mærkevareprodukter er relativt billige her, når de kan trække momsen fra.

Direktør i Illums Bolighus: Strøget mangler turister

Et af de steder i København, hvor man har kunnet mærke, at de kinesiske turister har været væk fra gadebilledet, er i Illums Bolighus.

quote Vi er afhængige af at flytrafikken åbnes igen

Lars Ramme Nielsen

- Strøget mangler i høj grad de oversøiske turister, der har betydelig købekraft. De kan rigtig godt lide dansk design, kvalitet og service, og fordi de kan få momsen tilbage via tax refund, så er vores forhåbning, at de bruger et yderligere beløb, når de handler, siger administrerende direktør i Illums Bolighus, Henrik Ypkendanz, til TV 2 Kosmopol.

ARKIVFOTO: Illums Bolighus ligger på Strøget tæt på Storkespringvandet.
ARKIVFOTO: Illums Bolighus ligger på Strøget tæt på Storkespringvandet.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

I Illums Bolighus har man gjort flere særlige tiltag for at imødekomme de kinesiske turister, blandt andet ved at have en medarbejder, der kan tale kinesisk og som kan hjælpe med at få refunderet momsen samt speditører, der kan hjælpe kunder, der køber særligt meget, med at få varerne sendt hjem til dem.

Krig i Ukraine spænder ben

Men en af de helt store udfordringer, hvis kineserne skal tilbage og opleve Danmark er, at der igen kommer gang i flyforbindelserne mellem Danmark og Kina, lyder det fra Dansk Erhverv.

- Vi er afhængige af at flytrafikken åbnes igen, siger Lars Ramme Nielsen.

Udfordringen er, at der på grund af Ruslands krig i Ukraine er lukket luftrum over Rusland. Det betyder, at flyvninger til og fra Kina bliver meget længere, og derfor gør det mindre attraktivt for både selskaber og kunder.

Derudover har den strikse karantænepolitik gjort at mange flyruter til Kina er droslet gevaldigt ned.

- Før i tiden landede der flere fly om dagen fra blandt andet Kina, og det glæder vi os meget til kommer til at ske igen, siger Henrik Ypkendanz.

TV 2 Kosmopol har forsøgt at få svar fra SAS, der har ruter til Beijing og Shanghai fra København, om de har planer om at skrue op for flyvningerne. SAS har ikke nået at vende tilbage med svar.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik