Særligt år venter for Københavns arkitektur - kan du genkende disse kendte bygninger?

København er i 2023 UNESCO World Capital of Architecture. I TV 2 Lorrys quiz kan du teste din egen viden om kendte arkitekturværker i København.

Du kan prøve quizzen i bunden af artiklen.

I 2023 er København udnævnt til World Capitol of Architecture (Verdens Arkitekturhovedstad) som den kun anden by i verden. 

Med arkitekturåret får København mulighed for at vise verden, hvad byen lykkes godt med, og det glæder Dorthe Weinkouff Barsøe, vicedirektør i Dansk Arkitektur Center.

- Det er en rigtig rigtig flot titel, som vi er udnævnt til af UNESCO. Og det gør, at der er en hel masse aktiviteter i vores by, siger hun til TV 2 Lorry.

quote Vi kan allerede se nu, at verden rundt der skriver man om Danmark, og om at vi er World Capitol of Architecture 2023

Dorthe Weinkouff Barsøe, vicedirektør i Dansk Arkitektur Center

- Det er jo en kæmpe mulighed for at gøre meget mere af det, som vi gør hver eneste dag, nemlig at formidle arkitektur til danskere og de gæster, der besøger København. Vi kan allerede se nu, at verden rundt skriver man om Danmark, og om at vi er World Capitol of Architecture 2023, siger Dorthe Weinkouff Barsøe.

Samtidig bliver der også mulighed for at undersøge, hvad København kan gøre bedre og debattere, hvordan byen kan udvikle sig i en mere bæredygtig retning.

Arkitekturåret byder på lidt for enhver smag, og du kan se det foreløbige program her. 

Men allerede nu kan du udforske Københavns arkitektur - og din viden om den:

Tag TV 2 Lorrys quiz for at finde ud af, hvor godt du genkender en række kendte bygninger, som Københavns Kommune selv fremhæver i forbindelse med Arkitekturhovedstad 2023.

Der er zoomet godt ind på billederne herunder - men hvis du er skarp, kan du måske hitte på det rigtige svar?

Fotos: Københavns Kommune
Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik