Oversigt

Seneste nyt

Skraldemænd får million-bod for overenskomststridig strejke

Arbejdsretten pålægger de strejkende skraldemænd en bod på næsten 1,2 millioner kroner for den overenskomststridige strejke.

Det skriver Fagbladet 3F. Amager Ressource Center, ARC, bekræfter udlægningen overfor TV 2 Kosmopol.

Mere end 500 skraldemænd i hovedstaden strejker på fjerde døgn, fordi de er utilfredse med de arbejdstider, som følger med, at Københavns Kommune hjemtager skraldeindsamlingen fra private aktører, så det i fremtiden er ARC, der skal stå for det.

Onsdag eftermiddag fastslog Arbejdsretten, at de strejkende skraldemænd skulle vende tilbage på arbejde, fordi strejken er overenskomststridig, men strejken er altså forsat torsdag.

Derfor har Arbejdsretten netop afgjort, at man vil straffe skraldemændene økonomisk. Boden lyder på 50 kroner per time for ufaglærte og 56 per time for faglærte. Denne bod gælder fra strejkens start mandag morgen.

Det giver indtil videre en sammenlagt bod på 1,2 millioner kroner, oplyser Mike Stirling fra 3F i Kastrup til Fagbladet 3F.

Derudover pålægger arbejdsretten en yderligere bod på 30 kroner oveni. Denne bod gælder fra i dag torsdag.

ARC, der er skraldemændenes nye arbejdsgiver, opfordrer skraldemændene til at vende tilbage på arbejde, og de oplyser, at forhandlingerne ikke kan fortsætte, før skraldemændene er vendt tilbage på arbejde.

Du kan få et overblik over, hvad konflikten handler om her.