Oversigt

Seneste nyt

Skraldemænd fortsætter strejke for fjerde dag i træk

Siden mandag har skraldemænd i hovedstaden strejket, og det betyder, at der i tre dage ikke er blevet hentet affald i København, Dragør og Tårnby. Skraldemænd i Frederiksberg var gået i sympatistrejke med deres kollegaer, men de genoptog arbejdet onsdag eftermiddag.

Og affaldet bliver umiddelbart heller ikke hentet i dag, for torsdag morgen er skraldemændene blevet enige om at holde fast i arbejdsnedlæggelsen i protest mod forhandlingerne med Amager Ressource Center, der på Københavns Kommunes vegne er ved at hjemtage affaldsindsamlingen fra private aktører.

En kommende ny aftale vil ifølge skraldemændene forringe deres arbejdsvilkår.

- Status er, at vi stadig strejker. Vi har haft et morgenmøde, hvor vi har besluttet at gå hjem igen, siger en af de strejkende, Michael Johansen, til TV 2 Kosmopol torsdag morgen.

Onsdag eftermiddag pålagde Arbejdsretten de strejkende skraldemænd at vende tilbage. Sker det ikke, skal de til et nyt møde i Arbejdsretten torsdag, hvor de formentlig bliver pålagt en bod - en form for bøde for hver time, de nedlægger arbejdet.

Og det ser det altså ud til med udmeldingen om, at strejken fortsætter.

- Vi er endnu ikke blevet indkaldt til arbejdsretten, men vi må se, hvad der sker i dag, og så tage den derfra, siger Michael Johansen.